Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:54 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 19:22

Πανελλήνιες 2019: Plan B για τους µαθητές που δεν «πέρασαν» στις εξετάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οδηγός αναζήτησης «εναλλακτικών σπουδών» για τους αποφοίτους λυκείων ώστε να βρουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Στον δρόµο της αναζήτησης «εναλλακτικών σπουδών» βρίσκονται αυτές τις µέρες χιλιάδες νέα παιδιά τα οποία δεν µπόρεσαν να κατακτήσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τους βαθµούς που θα τους οδηγήσουν στο πανεπιστήµιο ή στις σχολές που θα επιθυµούσαν. Παρά το γεγονός ότι τα οριστικά αποτελέσµατα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ θα ανακοινωθούν στο τέλος του Αυγούστου, χιλιάδες απόφοιτοι του λυκείου ξέρουν ήδη ότι πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους αλλού όσον αφορά τις σπουδές και τη µελλοντική επαγγελµατική αποκατάστασή τους.

Το διάστηµα που θα ακολουθήσει γι’ αυτή την κατηγορία των παιδιών είναι δύσκολο, όµως όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το πανεπιστήµιο δεν αποτελεί µονόδροµο. Λύσεις υπάρχουν, και µάλιστα πολλές. Το «Εθνος», σε µια προσπάθεια να βοηθήσει τους νέους και τις οικογένειές τους να προσανατολιστούν σε άλλες λύσεις, δίνει σήµερα έναν συνοπτικό οδηγό για τις επιλογές που έχουν τα παιδιά, τα οποία είτε δεν θα εισαχθούν είτε δεν θα θελήσουν να σπουδάσουν σε κάποια σχολή.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 441 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.