Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 18:21

Σπήλιος Λιβανός: Θέλω να συνδεθώ με την ειλικρίνεια και την ανάπτυξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την δική του εμπειρία από τις περιοδείες του και την καθημερινή του επαφή με τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Δυτικά FM και στην εκπομπή «10 με τόνο» με το δημοσιογράφο Νίκο Αγγελόπουλο.

Ο Υποψήφιος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως «δημιουργείται μια μεγάλη, πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που έρχεται και στοιχίζεται δίπλα στη δημιουργική μετριοπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη  και περιμένει ουσιαστικά την αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος. Ο κόσμος κουράστηκε από το διχασμό, από την παρελθοντολογία και θέλει λύσεις και ειλικρίνεια ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τον λαό. Αυτά τα έχει χτίσει εδώ και χρόνια ο ΚΜ» είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε την Αιτωλοακαρνανία ένα μαγικό τόπο να ζει κανείς και να μπορεί να προκόψει. Το πολιτικό μας σύστημα δημιούργησε στρεβλώσεις μην αφήνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτυχθεί. Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής και αυτό γίνεται με δύο τρόπους: ο ένας είναι να αποκτήσουμε ξανά ουσιαστική παραγωγή και εξαγωγές και δεύτερο να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας. Αν δεν γίνει αυτό πάντα θα ανακυκλώνουμε τη μιζέρια μας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει ένας δωδεκάμηνος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού παγκόσμιας κλάσεως. 

«Θα πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές να γίνει μια μεγάλη σύσκεψη όλων των φορέων, περιφέρειας, δήμων, βουλευτών, επιμελητηρίων και όλοι μαζί να φτιάξουμε το πλάνο για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας» τόνισε. Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε τη σύνδεση Ιόνιας Οδού – Αγρινίου ως ένα βασικό έργο που θα ξεκινήσει άμεσα ενώ μίλησε και για την ανάγκη σύνδεσης της Ιόνιας με το Πλατυγιάλι αλλά και την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι, έργο για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά.

Ο κ. Λιβανός άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο. «Ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ελλείμματα και στην πολιτική του φιλοσοφία η οποία απέτυχε παταγωδώς, αλλά έχει και τεράστια ελλείμματα στη γνώση του για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα ζητήματα ως πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας έχει πανικοβληθεί. Έχει όμως τεράστια ελλείμματα στην κατάρτισή του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια καλή ανάλυση του τι έχει γίνει και είμαι περίεργος να δω τι στροφή θα πάρει το κόμμα και τι μορφή θα πάρει η αριστερά μετά τις εκλογές» είπε. 

Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας την επόμενη μέρα ο κ. Λιβανός τόνισε πως ο  κ. Μητσοτάκης έχει καταλάβει πως έχει μαζί του το σύνολο του ελληνικού λαού. «Ο κ. Τσίπρας θέλει να χωρίζει, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συνθέτει» είπε επισημαίνοντας πως η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το πάτημα για να μπορέσει η ΝΔ να κυβερνήσει. 

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και για τον νέο ποινικό κώδικα καθώς είπε πως αναδεικνύεται η φιλοσοφία μπάχαλου που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να γίνει, όχι όμως έτσι, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν τις διατάξεις για τον Κουφοντίνα και τους συνοδοιπόρους τους» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αλλάξει άμεσα. 

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Λιβανός είπε πως θα γίνουν προσλήψεις στην αστυνομία, στην παιδεία και στους εκπαιδευτές ειδικής αγωγής και στην υγεία και τους νοσηλευτές. Από εκεί και πέρα το στοίχημα μας είναι να κάνουμε το δημόσιο να λειτουργεί σωστά και λειτουργικά. 

Μιλώντας για την παιδεία ο κ. Λιβανός κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διάλυσε την παιδεία στον νομό, χαρακτήρισε όμως ως θετική βάση την πρόταση για την ίδρυση γεωπονικής σχολής. Όπως είπε πρέπει να γίνει ένα πανεπιστήμιο με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και όλα όσα άπτονται της αγροτικής ανάπτυξης.  

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν τον Σπήλιο Λιβανό, ο υποψήφιος της ΝΔ τόνισε πως η δική του υποψηφιότητα θα ήθελε να συνδεθεί με την ειλικρίνεια. «Δεν θα πω ποτέ ψέματα. Το δεύτερο με το οποίο θέλω να συνδεθώ είναι ο αγώνας για να αποκτήσουμε ένα τεχνολογικό πανεπιστήμιο στο νομό μας και το τρίτο είναι η ταύτισή μου με την ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής που θα φέρουν νέες δουλειές και θα απευθύνονται στο κοινό καλό και τέταρτο θα ήθελα να συνδεθεί το όνομά μου με την προσπάθεια ενίσχυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας. Η υποψηφιότητά μου έρχεται να αντιπαρατεθεί με όλους τους λαϊκιστές και τους φορείς του παλαιοκομματισμού που υπάρχουν στον τόπο μας» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

 

Διαβάστηκε 941 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/