Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:33 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 17:51

Δακοκτονία stop ...πριν ακόμη ξεκινήσει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νιας ενημερώνει τους Ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής αρμοδιότητάς της, για τα παρακάτω:

"Οι διαγωνιστικές διαδικασίες  που αφορούν το πρόγραμμα δακοκτονίας για την ανάδειξη εργολάβων για την από εδάφους εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών έχουν ανασταλεί λόγω προδικαστικής προσφυγής και επιβολής προσωρινών μέτρων για την περαιτέρω εξέλιξη του διαγωνισμού εκ μέρους ενός εκ των υποψήφιων οικονομικών φορέων.

Η καρποφορία στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κυμαίνεται γενικότερα σε μέτρια επίπεδα, τόσο στις επιτραπέζιες όσο και στις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες. Παρά την πλούσια ανθοφορία, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την κρίσιμη περίοδο της γονιμοποίησης, δεν οδήγησαν και σε αντίστοιχη υψηλή καρποφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ακμαία του δάκου ξεκινούν την εναπόθεση με την έναρξη πήξης (ξυλοποίηση) του πυρήνα του καρπού, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στις κονσερβολιές. Η φετινή χρονιά είναι όψιμη όσον αφορά στην καρπόδεση το ελαιοκάρπου.

Οι υψηλές δε θερμοκρασίες που επικρατούν αυτήν την περίοδο συμβάλουν στην αναστολή της δραστηριότητας του εντόμου. Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα πρέπει να δοθεί σε κτήματα που αρδεύονται στα οποία οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες για την δραστηριότητά του.

Συστήνουμε οι ελαιοκαλλιεργητές να είναι σε επαγρύπνηση, τόσο για τον έγκαιρο εντοπισμό του σταδίου πήξης του πυρήνα του ελαιοκάρπου, όσο και για την εμφάνιση δακοπληθυσμών προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δεδομένου ότι, κύριο μέλημα της ΔΑΟΚ Αιτωλ/νιας είναι η προστασία της παραγωγής αλλά και του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής αρμοδιότητάς της, θα ενημερώνει κατά διαστήματα, μέσω Δελτίων Τύπου, σχετικά με την πορεία εξέλιξης του πληθυσμού του δάκου".

Διαβάστηκε 622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία