Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 17:31

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο το φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOPOLIS 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μια από τις σημαντικότερες φωτογραφικές εκθέσεις ή καλύτερα φωτογραφικά φεστιβάλ που γίνονται στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/6/2019 στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς. Μιλάμε για το "Photopolis Agrinio Photo Festival" που και φέτος εντυπωσίασε το κοινό με τα εκθεματά του και όχι μόνο. Κατά την διαρκειά του έγιναν διαλέξεις, σεμινάρια αλλά και μουσικές συναυλίες. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκαν εκεί και μίλησαν με μέλη της ομάδας ART8 που υλοποίησε την έκθεση. Συγκεκριμένα με τον κύριο Παναγιώτη Καλτσά και τον κύριο Αρη Παπαβασιλείου.
photopolis 2019 07

photopolis 2019 06

photopolis 2019 01

photopolis 2019 20

photopolis 2019 26

Κύριε Καλτσά πότε ξεκίνησε η έκθεση PHOTOPOLIS;

Ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου. Όμως το σωστότερο είναι να δούμε πότε ξεκίνησε η φωτογραφική ομάδα ART8. Η ομάδα λοιπόν ART 8 ξεκίνησε το 2012 από κάποιους ενθουσιώδεις φωτογράφους ερασιτέχνες και είναι τμήμα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου. Από το 2013 και κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται και μια έκθεση φωτογραφίας σε αυτόν εδώ τον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου. Είμαστε γύρω στα 40 μέλη από τα οποία τα 27 εκθέτουν εδώ στο φεστιβάλ. Το οποίο όμως με την τωρινή μορφή γίνεται πρώτη φορά φέτος. Μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε ξέρει η δεν ξέρει να φωτογραφίζει και να παρακολουθεί τα μαθήματα της ομάδας. Η έδρα είναι Γαλάνη 4 πλ. Χαντζοπούλου. Η Ιστοσελίδα art8.gr η photopolis.gr με πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Μιλήστε μας και για το φετινό φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνει 5 διαφορετικές εκθέσεις εκ των οποίων η 1η εκθεση είναι των μελών της art8 που όπως προείπαμε συμμετέχουν 27 μέλη όπου ο καθένας παρουσιάζει ένα ατομικό project. Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από την δεκαετία του ‘60 αλλά και ένα βίντεο με φωτογραφικό υλικό που μας παρεχώρησαν συλλέκτες της πόλης μας και για το οποίο έγινε μια συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα. Η οποία συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο.

photopolis 2019 23

Πόσα άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση;

Υπολογίζουμε γύρω στα 3.500 άτομα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι και προεκλογική περίοδος σίγουρα μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα. Οι συζητήσεις και τα μουσικά δρώμενα που κάναμε συγκέντρωσαν επίσης πολύ κόσμο στο φεστιβάλ.

Άρα το φεστιβάλ έχει πετύχει τον στόχο του;

Ναί αυτό πιστεύουμε και βλέπουμε ότι όσοι μας επισκέπτονται ή επισκέφθηκαν τα δρώμενα έφυγαν ευχαριστημένοι από εδώ δινοντάς μας συγχαρητήρια για όλα αυτά που είδαν.

photopolis 2019 02

photopolis 2019 03

photopolis 2019 05

Μιλήστε μας λίγο για την θεματολογία της έκθεσης;

Πέραν από αυτά που είπαμε την έκθεση της art8 υπάρχει η έκθεση 11 γνωστών φωτογράφων - φωτορεπόρτερ οι οποίοι έχουν αποτυπώσει φωτογραφικά την διαδρομή των προσφύγων από την Συρία, προς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Είναι μια καταπληκτική έκθεση. 45 φωτογραφίες εκτίθενται εδώ στο φεστιβάλ από ένα ένα project 145 φωτογραφιών συνολικά.

Υπάρχει και η έκθεση 15 φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων φωτογραφίζουν ένα κοινό θέμα: «Σημείο στον χάρτη».

Ακόμη μία έκθεση, που είναι οι 15 καλύτερες φωτογραφίες από έναν πανελλαδικό διαγωνισμό που διενήργησε το Photopolis και στον οποίο είχαν λάβει μέρος από Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα 126 φωτογράφοι. Στο φεστιβάλ εκθέτουμε τις 15 καλύτερες. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Εντάσεις».

Γενικά θέλουμε να καθιερωθεί το φεστιβάλ σαν θεσμός, προσθέτοντας ένα λιθαράκι στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και να προσελκύσουμε τους νέους στην φωτογραφική τέχνη. Προς τούτο καλούμε όποιους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την φωτογραφία να πλαισιώσουν την φωτογραφική μας ομάδα “Art8”, στην οποία από αρχές Οκτώβρη θα αρχίσουν πάλι οι συναντήσεις των μελών κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 9μμ-11μμ. Η διεύθυνση του Εργαστηρίου μας είναι Γαλάνη 4, πλατεία Χατζοπούλου (στο Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό εργαστήρι).

photopolis 2019 08

photopolis 2019 09

photopolis 2019 24

Ο κος Αρης Παπαβασιλείου είναι νέο μέλος της art8 και μας δήλωσε:

Γίνεται καταπληκτικό έργο στο εργαστήρι της art8. Εγώ ασχολούμαι ως ερασιτέχνης φωτογράφος και όταν ανακάλυψα την art8 έγινα μέλος της. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το φεστιβάλ φέτος. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση με όλα όσα προείπε και ο κος Πάνος Καλτσάς  αλλά βλέπουμε ότι και οι επισκέπτες φεύγουν ευχαριστημένοι. Αυτό φαίνεται από τα σχόλια στα Social Media και στο Βιβλίο Επισκεπτών που έχουμε εδώ στον χώρο.

Το μήνυμα μου προς τον κόσμο είναι ότι όπως κι εγώ ανακάλυψα την art8 και ήρθα, έτσι όποιος θέλει μπορεί να έρθει είτε ξέρει είτε δεν ξέρει να φωτογραφίζει. Γίνονται πολύ ωραία πράγματα στο εργαστήρι, μαθαίνουμε πολύ ωραία πράγματα, βλέπουμε δουλειές μεγάλων και διάσημων φωτογράφων.

Τι μπορεί να μας πει μια φωτογραφία;

Την στιγμή αλλά και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Τι σημαίνει για εσάς η ασπρόμαυρη φωτογραφία;

Αναμνήσεις. Είναι διαχρονική. Και μπορεί να μας δώσει την ιστορία κάποιων χρόνων και ειδικά από τους ανθρώπους που μπορούν να μας διηγηθούν αυτή την ιστορία για να καταλάβει ο κόσμος την ιστορία αυτής της φωτογραφίας. Γιατί κάποιος βλέπει μια φωτογραφία και μπορεί να σκέπτεται κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά θέλει να δείξει αυτή.

Τι επιπτώσεις έχουν τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην διάδοση κάποιας φωτογραφίας;

Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Από την μια συνέβαλαν στο να χαθεί η μαγεία αλλά από την άλλη συμβάλουν στο να διαδοθεί πιο άμεσα πιο γρήγορα και να ευαισθητοποιήσει πιο άμεσα και ποιό γρήγορα τον κόσμο.  

Ευχαριστούμε και τους δυό σας για όσα μας είπατε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις καλλιτεχνικές σας δράσεις.

photopolis 2019 10

photopolis 2019 11

photopolis 2019 12

photopolis 2019 13

photopolis 2019 14

photopolis 2019 15

photopolis 2019 16

photopolis 2019 17

photopolis 2019 18

photopolis 2019 19

photopolis 2019 21

photopolis 2019 22

photopolis 2019 25

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOF.gr

 

Διαβάστηκε 4455 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 10:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033