Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:03 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 14:33

De minimis σε μανταρίνια Κλημεντίνη, σταφύλια Σουλτανίνα και Φράουλες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άμεσα οι ΚΥΑ θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των παραγωγών.

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» και 2,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών προβλέπουν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Για τα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Για τα επιτραπέζια σταφύλια δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί της Κορινθίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και σε 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες.

Διαβάστηκε 833 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία