Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 00:00

Χριστίνα Σκαπετούλια: "Το είναι και το φαίνεσθαι του Αγροτοπαραγωγικού τομέα"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

XRISTINA SKAPETOYLIAΑγροτική παραγωγή. Αγροτική ανάπτυξη. Φράσεις χιλιοειπωμένες, φράσεις κενές. Φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε προεκλογικές περιόδους για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς. Ας βάλουμε όμως λίγο περιεχόμενο για να αποκτήσουν αξία.

Είναι γεγονός ότι ένας από τους τομείς που η Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτός ο ευλογημένος τόπος που λέγεται Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αναπτύξει και στον οποίο έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακόμη και του Νότου είναι ο αγροτοπαραγωγικός τομέας.

Ποια όμως ανάπτυξη, σε ποια κατεύθυνση; Στην κατεύθυνση της ποιοτικής παραγωγής ακριβών ποιοτικών προϊόντων. Σεβόμενοι το περιβάλλον που η καταστροφή του ήδη μας έχει δείξει τα δόντια της και αναπτύσσοντας καλλιέργειες και κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε δυναμικά μερίδιο στις αγορές ποιοτικών προϊόντων που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την σύνδεση τροφής και υγείας. Αυτό το κομμάτι είναι το ΕΙΝΑΙ.

Υπάρχει όμως και το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Το καλό προϊόν δεν φτάνει να είναι μόνο καλό αλλά πρέπει  και να φαίνεται. Η τυποποίηση και η διάθεση προϊόντων ετικέτας είναι επιτακτική ανάγκη. Μια καλή τυποποίηση, μια καλή ετικέτα, η δημιουργία brand name, είναι αυτά που θα ανεβάσουν την τιμή πώλησης του προϊόντος.

Ο αγρότης , ο κτηνοτρόφος δεν φτάνει να παράγει μόνο, πρέπει και να διαθέτει το προϊόν του. Η στροφή σε κάποιον ειδικό σε κάποιον γραφίστα για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας, μιας ιδιωτικής ετικέτας έχει ένα κόστος. Ωστόσο η επένδυση σε αυτά είναι που θα κάνει τον παραγωγό να φύγει μπροστά και να κάνει απόσβεση σύντομα.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα με την πλειοψηφία των αγροτών να διαθέτουν μικρούς κλήρους η λύση θα ήταν η συνεργασία.

Οι Έλληνες αγρότες, οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες, πρέπει να βγουν ξανά μπροστά στην σκηνή, να ποντάρουν στην υπεραξία των προϊόντων τους που αποτελούν κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και δυναμικά να μπουν στον κύκλο της διατροφικής αλυσίδας και να αποτελέσουν δυνατό κρίκο σε αυτήν.

Χριστίνα Σκαπετούλια

Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΜέΡΑ25

Διαβάστηκε 1126 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 01:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/