Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:36 μμ
 
wm small
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 11:53

Παναιτωλικός: Γιατί έφυγε ο Γκούγκα;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ερώτημα του τίτλου μπήκε από πολλούς φίλους του Παναιτωλικού πριν λίγες μέρες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Γκούγκα δεν θα παραμείνει στο Αγρίνιο.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με την είδηση που κυκλοφόρησε χθες, για τον ερχομό του Ντάλσιο.

Η Μπενφίκα είναι ένας τεράστιος οργανισμός, που (μεταξύ άλλων) έχει τα δικαιώματα εκατοντάδων ποδοσφαιριστών. Η αφρόκρεμα παίζει στην πρώτη ομάδα, κάποιοι στη Μπενφίκα Β (η οποία έρχεται στις 2 Αυγούστου για φιλικό στο Αγρίνιο) που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία (Ledman Liga Pro), οι πιο μικροί σε όλο το εύρος των Τμημάτων Υποδομής (από U23 έως… παιδικό). Δεκάδες άλλοι έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά και εκτός συνόρων σε μεγάλα ή μικρότερα κλαμπ. Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία παικτών τους οποίους έχει παραχωρήσει, αλλά κρατάει (καλού κακού) μέρος των δικαιωμάτων τους.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Γκούγκα; Ο Παναιτωλικός έχει αρκετά χρόνια καλή επαφή με τους «Αετούς», η οποία αναβαθμίστηκε το τελευταίο διάστημα και οδήγησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, όπως έχουμε γράψει εδώ. Αυτό το πραγματικό γεγονός (που έβγαλαν πρώτα τα Πορτογαλικά ΜΜΕ και επιβεβαίωσε ο Παναιτωλικός), κάποιοι το έκαναν… λάστιχο. Ειπώθηκε και γράφτηκε ότι η Μπενφίκα αγόρασε τον Παναιτωλικό (!) ή έρχονται καραβιές παικτών της στο Αγρίνιο.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι, ότι τα καναρίνια μπορούν πλέον να παίρνουν παίκτες από ψηλότερο ράφι. Λογικό είναι στο σχεδιασμό της ομάδας να προτιμήσουν τον Ντάλσιο από τον Γκούγκα. Και η χρηματιστηριακή του αξία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλύτερα, ενώ παίζουν στην ίδια θέση.

Πέραν της αναμενόμενης απόκτησης του Ντάλσιο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άλλης μιας μεταγραφής αυτού του επιπέδου από τη Μπενφίκα. Και όπως τονίζουν, ο αριθμός θα συνεχίσει να είναι περιορισμένος (παρότι θα μπορούσαν να πάρουν 5, 6 ή περισσότερους).

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 572 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.