Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:14 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 17:30

Άγκυρα: «Θα πλήξουμε την Αθήνα με τους Bora αν οι Έλληνες κάνουν γεωτρήσεις στην Α.Μεσόγειο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άλλο ένα πολεμικό άρθρο με εκτόξευση πυραύλων κατά της Αθήνας δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ η οποία αποτελεί την «φωνή» του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ο διευθυντής της Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι εκ των στενότερων φίλων και συμβούλων του Τούρκου προέδρου. 

«Αυτά τα πλήγματα θα είναι η τιμωρία της Τουρκίας στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά!

'Οπως αναφέρει η φιλοερντογανική εφημερίδα αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη.

Προφανώς πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας λόγω της χθεσινής υπογραφής με τις Τotal και Exxon Mobil για την διενέργεια ερευνών νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης προς έυρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Θα χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100-120 χιλιόμετρα. Αν χρειαστεί, θα εκτοξεύσει και πύραυλο μπόρα, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Στρατιωτικός αναλυτής λοιπόν εξηγεί στην Yeni Safak, πόσο εύκολα η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα με τους πυραύλους που διαθέτει σε περίπτωση πολέμου. 

Η τουρκική εφημερίδα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας», περιγράφει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Άγκυρας σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από την Ελλάδα ή πληγούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Τουράν Ογκούζ, λέει ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να πλήξει από την Σμύρνη ελληνικούς στόχους σε νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα με τους πυραύλους SOM and BORA που διαθέτει.

Αυτά τα πλήγματα, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής θα είναι η τιμωρία της Τουρκίας στην Ελλάδα, αν η Αθήνα πειράξει την Άγκυρα και μάλιστα, όπως ισχυρίζεται χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή Τούρκου στρατιώτη. 

«Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε θα πάμε σε σενάρια πολέμου» τονίζει ο Ογκούζ.

«Πρώτα απ’ όλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλήματα πυροβολικού και πυραύλους με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων από τα σύνορά μας. Όλες οι βάσεις τους στα νησιά και τα αεροδρόμιά τους είναι στο βεληνεκές των πιο απλών πυραύλων και βλημάτων που διαθέτουμε», λέει ο αναλυτής. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με την χρήση βαλλιστικών πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς μπορούν να χτυπήσουν όποιο στόχο θέλουν στην Ελλάδα.

Λέει ακόμα ότι μπορούν να χτυπήσουν χωρίς να μπουν καν στον δικό μας εναέριο χώρο με την εκτόξευση πυραύλων από τα μαχητικά τους με βεληνεκές πάνω από 280 χιλόμετρα.

«Με άλλα λόγια, μπορούμε να χτυπήσουμε ακόμα και την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα».

Στο άρθρο τονίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα δεν «αντέχει» να πάει μόνη της σε πόλεμο και ότι οι δηλώσεις Τσίπρα γίνονται για «εσωτερική κατανάλωση» λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Καθιέρωσαν (οι Έλληνες) συνεργασία με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Τουρκία προτιμούν να ξεκινήσουν άμεσο πόλεμο», δηλώνει ο Ογκούζ.

http://pronews.gr

Διαβάστηκε 1658 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.