Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 14:46

Νοσοκομείο Αγρινίου: Καταγγελία λοιπού πλην ιατρικού επικουρικού προσωπικού (Παρατασιούχοι)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΙΠΟΥ ΠΛΗΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ)

Το επικουρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο αποτελείται από 9 άτομα λοιπού πλην ιατρικού προσωπικού και παρέχει υπηρεσίες στο ΓΝΑ αδειαλειπτως για περισσότερο από μία 5ετια,

ομόφωνα (9/9) καταγγέλλει:

  • · Την εισήγηση και ψήφιση κατά της παρατάση της θητείας του από τον εκπρόσωπο εργαζομένων του ΓΝΑ κατα τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΑ στις 28/05/2019, καθώς και την ουδέτερη στάση επί του θέματος, τόσο του εκπροσώπου των ιατρών του ΓΝΑ όσο και του Οικ. Δ/ντη του ΓΝΑ, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες τόσο για την αναγκαιότητα όσο και για τη νομιμότητα του υπηρετούντος Επικουρικού προσωπικού (6 από το 2013-2014 και 3 από το 2016) στοχοποιώντας το ως μερίδα εργαζομένων.

Τα ανωτέρω δε, παρά την ήδη νομοθετημένη παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού πανελληνίως  λόγω επιτακτικών αναγκών -όπως ο νόμος ρητά αναφέρει- και ‘ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΔΑΦΙΟΥ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΥ Ή ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ’ (ΦεΚ 70 /τ. Α/ 7-5-2019) και τις -εν αρμονία με τη νομοθεσία- εντολές των διοικήσεων υπουργείου υγείας και υγειονομικών περιφερειών.

Με άλλα λόγια, η διενέργεια Δ.Σ. για την παράταση των συμβάσεων αποτελούσε μία τυπική διαδικασία κατά την οποία το Γ.Ν.Α όφειλε να υλοποιήσει την εφαρμογή του ν. 4610/2019, σύμφωνα με τον οποίο παρατείνονταν οι συμβάσεις του επικουρικού λοιπού-πλην ιατρικού- προσωπικού επι το σύνολο του (1200 άτομα πανελληνίως) έως την ολοκλήρωση της προκύρηξης 2κ/2019 του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα διεκδίκησης των θέσεων στις οποίες υπηρετεί το εν λόγω προσωπικό.

  • · Την καθυστέρηση στην τοποθέτηση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. επί ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι η εισήγηση και η ψήφιση υπερ της απόλυσης 9 εργαζομένων. Παρά το γεγονός ότι οι θιγόμενοι επικουρικοί κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α., σήμερα - ένα μήνα αργότερα, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, αν και έχει συνεδριάσει και έχει αποφασίσει ομόφωνα την καταδίκη των γεγονότων εδώ και 2 εβδομάδες. Είναι επομένως απορίας άξιο γιατί, ένα μήνα μετά, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια γνωστοποιώντας την απόφαση του και ξεκαθαρίζοντας την τοποθέτηση του υπέρ μας, όπως μας έχει επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι θα πράξει.

Παρότι δεν μας εκπλήσουν οι τοποθετήσεις ορισμένων, καθώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοιες προσπάθειες που ήταν ανεπιτυχείς χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του προηγούμενου Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α., μας παραξενεύει το γεγονός ότι η πλειοψηφία του σημερινού Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. δεν μας υπερασπίστηκε άμεσα, ανοιχτά και με σθένος σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Το σωματείο εργαζομένων οφείλει ισότιμα και ενιαία να υπερασπίζεται όλους τους εργαζόμενους – ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους (μόνιμοι, επικουρικοί, ΙΔΟΧ κλπ.) -και να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα τους, υπερασπιζόμενο τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Δεδομένων δε και των πολυάριθμων κενών σε οργανικές θέσεις καθώς και των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών σε προσωπικό (συνταξιοδοτήσεις, πεπαλαιωμένα οργανογράμματα κλπ), η διασφάλιση κάθε θέσης εργασίας για το πολυπαθές σύστημα υγείας αποτελεί μονόδρομο και η αναγκαιότητα καθενός εκ των εργαζομένων είναι αδιαμφισβήτητη.

Το παρατασιούχο επικουρικό προσωπικό αγωνίζεται για την αποκατάσταση της αλήθειας, την περιφρούρηση των δικαιωμάτων του και την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον. Δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητα μας! Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα μας! Στα πλαίσια αυτά, καλούμε δημοσίως το Δ.Σ. του Σ.E.N.A., έστω και ετεροχρονισμένα, να προβεί στη στήριξη των λεγομένων μας ως οφείλει και ως έχει ήδη αποφασίσει.

 

Διαβάστηκε 518 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.