Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:45

Οριστική η ένταξη του Δήμου Ναυπακτίας με 1.830.000 ευρώ για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναρτήθηκε από την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο οριστικός πίνακας των αξιολογημένων προτάσεων για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Μετά και την εξέταση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, η πρόταση της Ναυπακτίας αξιολογήθηκε ως 14η από τους 68 δήμους που εγκρίθηκε η πρότασή τους.

Για άλλη μια φορά η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας κέρδισε την χρηματοδότησή της.  Με 1.500.000 ευρώ αναμορφώνεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. 300.000 θα χρηματοδοτήσουν την ανάδειξη των προσόψεων των 150 εμπορικών επιχειρήσεων (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Σε αυτή την πρόταση εταίρος του Δήμου ήταν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Εμπορικός σύλλογος Ναυπάκτου. Από την χρηματοδότηση του Δήμου 1.100.000 ευρώ κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο ποταμάκι δίπλα στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης, βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ηλεκτρονικού συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία και τις 150 επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του.

Κερδίζοντας και αυτή την χρηματοδότηση ο Δήμος Ναυπακτίας ολοκληρώνει μια σειρά μελετών, έργων και παρεμβάσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης με στόχο την ανάδειξη της καστροπολιτείας μας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση των έργων η αγαπημένη μας καστροπολιτεία θα έχει την εικόνα που της αρμόζει.

 

Διαβάστηκε 273 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.