Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 17:49

Διαπαραταξιακή για το Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων της πόλης για το ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου προανήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου.

Το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων στα απόνερα της πρόσφατης επίσκεψης στο Αγρίνιο του Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και της Πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου συζητήθηκε ακροθιγώς στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου αρχικά με την ανακοίνωση – δήλωση από τον επικεφαλής της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” Στ. Μερμίγκη.

Ο Στ. Μερμίγκης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά από την πρόσφατη επίσκεψη χαρακτήρισε γονατογράφημα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατανομή των θέσεων μελών ΔΕΠ που απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσουν τα νεοϊδρυθέντα τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτίμησε ότι τα πέντε τμήματα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με έδρα το Αγρίνιο θα γίνουν σύντομα τρία, αναφέροντας πως μετά τη μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος θα ακολουθήσει πιθανόν και το Ιστορικό – Αρχαιολογικό. Επέκρινε ακόμη ο Στ. Μερμίγκης την κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί ατόπημα καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό τμήμα. “Την ώρα που καταργείται ένα σύγχρονο και μοναδικό τμήμα, ιδρύεται μία ακόμη Νομική και το ένατο… Ιστορικό Αρχαιολογικό” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Στ. Μερμίγκη, ο οποίος στάθηκε επικριτικός απέναντι στις αναφορές της Πρυτάνεως για το ζήτημα των υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. “Αποποιήθηκε την έκταση των 178 στρ. στο παλιό αεροδρόμιο και αποκαλύπτοντας το νεοφιλελεύθερο προσωπείο ζήτησε από τους πλούσιους χορηγούς της πόλης να συνδράμουν για να φτιαχτούν υποδομές” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Παπαναστασίου από την πλευρά του τόνισε ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Γι΄αυτό όπως εξήγησε το νέο δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει στη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Σχολιάζοντας την επίσκεψη Γαβρόγλου ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε πως αυτή η επίσκεψη δεν είχε νόημα “εκτός κι αν ήρθε για να ηρεμήσει τα πράγματα για την απόφαση σχετικά με την έδρα της Κοσμητείας της Γεωπονικής”. Σχολίασε όμως και τις αναφορές του Υπ. Παιδείας σχετικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη δυνατότητα μέσα από εκεί να χρηματοδοτηθούν νέες υποδομές για το Πανεπιστήμιο. “Το ΠΔΕ δεν είναι διά πάσαν νόσον… ούτε έχει χρήματα για τα πάντα. Πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός: ακούσαμε τον Υπουργό να λέει ότι υπάρχουν χρήματα στο ΠΔΕ για εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο και η Πρύτανις να λέει ότι αποποιήθηκε την έκταση των 178 στρ. Που θα γίνει δηλαδή το ο,τιδήποτε από το ΠΔΕ;” αναρωτήθηκε με νόημα.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 591 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.