Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 00:38

Πρώτο φαβορί η Βραζιλία στο Copa America, μεγάλο αουτσάιντερ η Αργεντινή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Copa America.

Λόγω του ότι στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι δεν υπήρχε σοβαρή αγωνιστική δράση, όλο το ενδιαφέρον, απόλυτα δικαιολογημένα στράφηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Λατινική Αμερική, εκεί που αυτή την περίοδο διεξάγεται το Copa America.

Η διαφορά, όμως, σε σχέση με ένα… συνηθισμένο Copa America των προηγούμενων ετών είναι ότι ίσως για πρώτη φορά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, το κλασικό φαβορί που είναι η Βραζιλία δεν έχει ως αντίπαλον δέος την Αργεντινή.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, ποδοσφαιρικός και εξηγείται από τα πεπραγμένα των ομάδων εντός αγωνιστικών χώρων, αφού η Αργεντινή, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να τερματίσει 2η στον όμιλό της και να προκριθεί, σε καμία περίπτωση δεν έχει πείσει ούτε καν τους ίδιους τους υποστηρικτές της, που περίμεναν ότι τουλάχιστον ο φετινός εκπληκτικός, Λιονέλ Μέσι, θα το πάρει προσωπικά, πως μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Από την άλλη πλευρά, η «σελεσάο», σίγουρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε εκείνη κάτι το εξωπραγματικό μέχρι τώρα, αλλά αν μη τι άλλο έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, παρά την απουσία του Νεϊμάρ, παίζει ορθολογικά και διαθέτει μονάδες, που σε μία δύσκολη βραδιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Βέβαια, μην ξεχνάμε και τον πολύ σημαντικό παράγοντα της έδρας, αφού η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στα γήπεδα της «χώρας του καφέ» κι αυτό από μόνο του μπορεί πράγματι να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η χρονιά των αουτσάιντερ;

Ωστόσο, ο τίτλος του φαβορί δεν σημαίνει αυτόματα από μόνο του κατάκτηση του τροπαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βραζιλία, που είναι η ίσως η πιο παραδοσιακή δύναμη της Λατινικής Αμερικής έχει μόλις 8 κατακτήσεις, με την τελευταία μάλιστα να είναι το μακρινό 2007, όταν στην Παραγουάη είχε επικρατήσει της Αργεντινής με 3-0, αναμέτρηση στην οποία ήταν βασικός ο Λιονέλ Μέσι.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, της κατάρας(;) που κυνηγά την Αργεντινή είναι ότι παραμένει με 14 κατακτήσεις από το 1993(!) κι από τότε έχει χάσει σε 4 τελικούς, 2 από τη Βραζιλία και 2 από τη Χιλή και τους 3 εξ αυτών μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Έτσι, λοιπόν, με την ομάδα του Μέσι και της παρέας του να φαίνεται πιο ευάλωτη από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία χρόνια, τα αουτσάιντερ έχουν τον δρόμο ανοιχτό προς τον τελικό, όπως τουλάχιστον φανερώνουν και οι αποδόσεις στον Stoiximan.

Μετά τη Βραζιλία, στη 2η θέση για τον υποψήφιο νικητή της διοργάνωσης είναι η Ουρουγουάη, που για να μην ξεχνιόμαστε, είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες κατακτήσεις του θεσμού με 15, με την τελευταία να χρονολογείται το 2011, όταν στον τελικό επιβλήθηκε της Παραγουάης με 3-0.

Κοντά στην Ουρουγουάη είναι η Κολομβία, που δείχνει πάρα πολύ δυνατή και ώριμη, δείγμα του ότι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με 3/3 νίκες, μεταξύ των οποίων και μία επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα με 2-0. Επιπλέον, οι «καφετέρος» δεν έχουν δεχθεί γκολ ακόμα στη διοργάνωση, δείγμα του εξαιρετικού συνόλου που διαθέτουν.

Τέλος, εκτός από την Αργεντινή, για την οποία αναφέραμε τα δεδομένα, σε υψηλές αποδόσεις προσφέρεται η Χιλή, που φαίνεται να είναι σε περίοδο κάμψης, αφού πολλά από τα αστέρια της βαδίζουν προς τη λήξη της καριέρας, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουν κατακτήσει τα δύο τελευταία τρόπαια του θεσμού.

Διαβάστηκε 547 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.