Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:25

Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική αποστολή φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ, αποκλειστικά για τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των παραγωγών ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ που εκδίδονται ηλεκτρονικά, από τις 12/9/2018 θα γίνονται αποδεκτές μόνο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Για την ευκολότερη επεξεργασία του email, οι παραγωγοί παρακαλούνται να εφαρμόζουν τους ακόλουθους κανόνες στη σύνταξη του email:

SUBJECT/ΘΕΜΑ/ΤΙΤΛΟΣ: Το ΑΦΜ για το οποίο στέλνεται η φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα. Κάθε e-mail θα πρέπει να αναφέρεται σε ένα και μόνο ένα ΑΦΜ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Το περιεχόμενο του email θα πρέπει να είναι τα σχετικά αρχεία ενημεροτήτων (φορολογική ή/και ασφαλιστική) ως συνημμένα (attachments) σε μορφή PDF.

Προσοχή: Το αρχείο για να γίνει αποδεκτό  δεν πρέπει να είναι φωτογραφία ή ψηφιοποιημένο (σκαναρισμένο)  έγγραφο. H ενημερότητα δεν πρέπει να εκτυπώνεται αλλά να λαμβάνεται (download) και να αποθηκεύεται τοπικά στον υπολογιστή από την εφαρμογή του taxisnet ή του ΙΚΑ αντίστοιχα και μετά να αποστέλλεται με email.

Εξαίρεση: Ασφαλιστική ενημερότητα φυσικού προσώπου ή  επιχείρησης που δεν απασχολεί προσωπικό και εκδίδεται από το αρμόδιο κατάστημα πρώην ΙΚΑ επιτρέπεται να ψηφιοποιείται (σκανάρεται) και να αποστέλλεται με email.

Η ονομασία του αρχείου για την φορολογική ενημερότητα θα πρέπει να είναι: for_τοΑΦΜσας.pdf. Έτσι π.χ. για την ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ που έχει ΑΦΜ 099936480 η ονομασία του αρχείου για τη φορολογική ενημερότητα θα είναι for_099936480.pdf

Αντίστοιχα η ονομασία του αρχείου για την ασφαλιστική ενημερότητα θα πρέπει να είναι: asf_τοΑΦΜσας.pdf.  Έτσι π.χ. για την ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ που έχει ΑΦΜ 099936480 η ονομασία του αρχείου για την ασφαλιστική ενημερότητα θα είναι asf_099936480.pdf

Φορολογικές ενημερότητες που εκδίδονται από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. πρέπει  να αποστέλλονται με τη συνήθη αλληλογραφία με σαφή ένδειξη στο φάκελο ότι περιέχει φορολογική ενημερότητα (προτείνεται να  έχει κρατηθεί αντίγραφο των ενημεροτήτων στο αρχείο σας).

Για τεχνική υποστήριξη οι παραγωγοί ΑΠΕ μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών και στο αρμόδιο Τμήμα ΑΠΕ της Ένωσης Αγρινίου, στα κεντρικά μας γραφεία, στην οδό Παπαϊωάννου 23. Τηλ. επικοινωνίας: 2641.0.69029.

Διαβάστηκε 695 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.