Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:46 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:14

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη "ΣΑΣΜόs" στο cafe "ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ" (Σαβ 29/6/2019 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΤΖΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη "ΣΑΣΜόs"

το Σάββατο 29 Iουνίου 2019, στις 20:00, στο cafe Διόσκουροι (Α Πάροδος Μεσολογγίου 1, Αγρίνιο, τηλ.: 697 447 3540).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ιουλία Ιωάννου και ο Σπύρος Πετρουλάκης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Μαρία Φαρδιά.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Κλεοπάτρα Στούμπου (κιθάρα-τραγούδι).

Απόσπασμα απο το βιβλίο:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα...». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγιιτη τροπή.
Ακολουθεί δεύτερος Θάνατος — αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. "Οχι στη βεντέτα...» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν Θα αργήσει να γίνει και άλλο κακό. Φύγετε...» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. "Ενα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.
"Ορη και Θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η Θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.
"Ενας ατέρμονος κύιιλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι Θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

 

Διαβάστηκε 574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.