Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:35 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 19:10

Περιοδεία Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στη Βόνιτσα και επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατά την περιοδεία του, χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου, στη Βόνιτσα συναντήθηκε με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Όπως ανέφερε, θεωρεί κομβική την επανεκκίνηση του έργου Αμβρακίας Βόνιτσας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αργοπορία του έργου έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχεια στον φόρο αίματος που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει λόγω του κακού οδικού δικτύου η ελληνική κοινωνία. 

Κατά τη συνάντησή του με τους καταστηματάρχες της περιοχής αναλύθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και γενικότερα οι εμπορικές αγορές της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση πλήρωσε ακριβά την πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι προεκλογικές παροχές εξαγοράς. Επίσης,τόνισε ότι κάποιες από τις βασικές θέσεις του «Σχεδίου Ελλάδα» του  Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στη στήριξη και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι:

  1. Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
  2. Η μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
  3. Η πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
  4. Η πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
  5. Η πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  6. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις υπολογίζεται ως έξοδο και εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.Η απαλλαγή από την φορολογία με 150 ευρώ για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 808 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/