Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:53 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 19:24

Η πορεία του «Φιλόδημος Ι & ΙΙ» και των ενοτήτων τους στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας (Δείτε Πίνακες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε για την πορεία των προγραμμάτων Φιλόδημος Ι – ΙΙ «Η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας αλλά και δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Δέσμευση την οποία κάνουμε καθημερινά πράξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στηρίζοντας τους δήμους και της περιφέρειες με κάθε δυνατό μέσο. Στον κρίσιμο τομέα της χρηματοδότησης, αυξήσαμε τους πόρους προς τους ΟΤΑ και δημιουργήσαμε νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στοχευμένη ενίσχυσή τους.

Σημαία αυτής της προσπάθειας είναι το Πρόγραμμα Φιλόδημος μέσα από το οποίο έχουν προβλεφθεί περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τους δήμους όλης της χώρας. Πρόσθετοι πόροι που δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να υλοποιήσουν βασικές υποδομές από την ύδρευση και την αποχέτευση μέχρι την αντιπλημμυρική προστασία και την αγροτική οδοποιία και από τα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι την αξιοποίηση του κτιριακού τους αποθέματος.

Υποδομές κρίσιμες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, τώρα ολοκληρώνονται, ενώ έργα που αναβαθμίζουν τις τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. Ο ΦιλόΔημος αλλάζει κυριολεκτικά, το πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.