Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:55 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 18:26

Οι Μικροί Ροβινσώνες από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Χανίων & Βόλου εξερεύνησαν για τέσσερις ημέρες την Αθήνα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 4 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αγρινίου , Χανίων & Βόλου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους (συνολική συμμετοχή 50 άτομα), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς» της ΕΛΕΠΑΠ και το Greece4all, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης, ξεναγήθηκαν σε ιστορικά αξιοθέατα όπως η Βουλή, ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αλλά και το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου όπου συμμετείχαν στο ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ «Εν Πλω» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων ιστιοπλόων, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα, φιλοξενήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστιοπλοϊκό και έφτιαξαν ναυτικούς κόμπους! Επιπλέον επισκέφτηκαν το χώρο πολιτισμού «Μύρτιλλο» του Δήμου Αθηναίων όπου η συγγραφέας Δώρα Λοΐζου μαζί με τη Χάλκινη Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου τους διηγήθηκαν το παραμύθι «Ο δρόμος για την Ευτυχία», και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι χόρεψαν σε ένα ξέφρενο πάρτι. Στο EcaliClub, ταξίδεψαν μέσα από μια μοναδική εμπειρία Ζωγραφήγησης με τη Λήδα Βαρβαρούση ακολουθώντας «Ψάρι που θέλει να πετάξει». Μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους προκάλεσε η επίσκεψη για πικ-νικ στο χώρο του Smartdog όπου τα παιδιά διασκέδασαν παρέα με τους τετράποδους φίλους τους.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το ταξίδι με το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι», το  Σάββατο το πρωί, το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του GoldenHall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών. Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες γνώρισαν  4 νέους σταθμούς τη Γευσούπολη, τη Μιμούπολη, την Ξεφαντούπολη και την Τραγουδούπολη με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως οι τραγουδιστές Καίτη Γαρμπή και Βασίλης Πορφυράκης, οι ηθοποιοί Μάρκος Σεφερλής και Ματίνα Νικολάου, η Σοφία Παπαδοπούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκης στους αγώνες «Πεκίνο 2008» στην Ιστιοπλοΐα και η Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης στην πάλη. Οικοδέσποινα της διοργάνωσης ήταν η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. Τη διοργάνωση πλαισίωσε εθελοντικά ομάδα εργαζομένων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα παιδιά υποδέχθηκε στη γιορτή του «Παιχνιδιάρικου Τραίνου» η Αντιπρόεδρος της ARTμείς Κοιν.Σ.Eπ. και μέλος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου.  Η κυρία Ελευθεριάδου αφού καλωσόρισε προσωπικά τα παιδιά  από κάθε παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους  δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.

Λίγα λόγια για:

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες»

Το πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες», πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2016 με την συμμετοχή 26 ατόμων (παιδιών, συνοδών, θεραπευτών) από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Τα παιδιά, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν την Αθήνα σε ένα ταξίδι ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να διασκεδάσουν μαζί με άτομα από το χώρο των μέσων, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλους, που εθελοντικά βοήθησαν ώστε να πραγματοιποιηθεί το πρόγραμμα.

Το Μάιο του 2017 και τον Οκτώβριο του 2018, το Greece4all, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, υλοποίησε τον 2ο κύκλο φιλοξενώντας στην Αθήνα για 4 ημέρες 20 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ από τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου και τον  3ο κύκλο του Προγράμματος Μικροί Ροβινσώνες φιλοξενώντας παιδιά από το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και μια σειρά από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αποκορύφωμα του  ταξιδιού, ένα παιχνίδι-γιορτή στην καρδιά της πόλης, με τη συμμετοχή αγαπημένων προσώπων από το χώρο της τέχνης, της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ μέσα στα 80 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει 6 κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλο. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας της έχει αγκαλιάσει πάνω από 100.000 παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας. Παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, παρέχοντας τους τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας και αποκατάστασης

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς»

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενασχόλησής της για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στις δυνατότητες αποκατάστασης, η ΕΛΕΠΑΠ ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Artεμείς», η οποία μέσω του Greece4all.eu δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό (www.greece4all.eu). Απασχολεί ως εργαζόμενους ΑμεΑ σε ποσοστό 90% και πλαισιώνεται από πολλούς εθελοντές.

 

 

Διαβάστηκε 654 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.