Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:22 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 17:57

Παρουσία πλήθος κόσμου ο Σπήλιος Λιβανός παρουσίασε και στην Αθήνα το όραμά του για την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To όραμά του, αλλά και το σχέδιό του για μια Αιτωλοακαρνανία που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ισχυρής ανάπτυξης παρουσίασε και στην Αθήνα ο Σπήλιος Λιβανός. Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο ξενοδοχείο Κάραβελ και με τον κόσμο να βρίσκεται και έξω από τους χώρους του γνωστού ξενοδοχείου δίνοντας δυναμικό παρόν και στέλνοντας μήνυμα νίκης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε με προσωπικούς τόνους στα βιώματά του από τον νομό, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που αισθάνεται στην επαφή του με τους πολίτες.  

Μιλώντας για την κοινή επιθυμία όλων να δουν την Αιτωλοακαρνανία να αποκτά δύναμη, για να αξιοποιήσει επιτέλους τις τεράστιες δυνατότητές της, ο κ. Λιβανός μίλησε για την απόφασή του να μπει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. 
«Για να ξεκολλήσουμε την Αιτωλοακαρνανία μας από τη στασιμότητα! Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά! Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η 7η Ιουλίου δεν αποτελεί την κατάληξη μιας προσπάθειας αλλά το ξεκίνημά της.
 
Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Λιβανός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, όπως τόνισε, τσάκισαν την οικονομία και τα όνειρα των πολιτών ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που με ένα ξεκάθαρο σχέδιο αποτελούν την επιλογή της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. 

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση ο κ. Λιβανός έθεσε ξεκάθαρα ως στόχους τη στήριξη της μεσαίας τάξης, όσων έχουν ανάγκη και την ανάκαμψη της οικονομίας, προτάσσοντας ως προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας επισημαίνοντας πως σε αυτή τη νέα σελίδα η Αιτωλοακαρνανία  θα έχει μια νέα ευκαιρία.
«Έρχεται η ώρα που θα κληθούμε να βάλουμε το Νομό μας στον δρόμο της ανάπτυξης. Κι αυτή η ώρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Όλους» τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και ικανότητες, που θα μπορούν να ανοίξουν πόρτες στην Αθήνα, στο εξωτερικό και να μιλήσουν» τόνισε μιλώντας για  την ανάγκη ενίσχυσης της λαϊκής επιχειρηματικότητας μέσα από τη διασύνδεση ομάδων παραγωγών με επιχειρηματίες με στόχευση «το ράφι και όχι μόνο το χωράφι» αλλά και για την ανάγκη να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές που λείπουν από τον Νομό.
 
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Λιβανός εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα πρέπει να βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.
«Πιστεύω πως το κλειδί είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και στον Νομό μας.
Να μετατρέψουμε – σταδιακά - τον Αιτωλοακαρνάνα αγρότη, κτηνοτρόφο, ψαρά σε έναν σύγχρονο, επιτυχημένο επιχειρηματία» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει με την επένδυση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα.
 
Κομβικός πυλώνας παρέμβασης για την επαναφορά της Αιτωλοακαρνανίας σε δυναμική τροχιά κατά τον κ. Λιβανό είναι η Παιδεία με τις δομές της. 
«Καθολικός μας στόχος να παλέψουμε όλοι μαζί για την ίδρυση ενός αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα το Νομό μας, που θα έχει στον πυρήνα του μια μοντέρνα Γεωπονική Σχολή.»
Στόχος η στήριξη μέσω του ιδρύματος της εξειδίκευσης των τοπικών παραγωγών και η ποιοτική αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού του Νομού, με παράλληλη δημιουργία πρότυπου σχολείου αλλά και πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου.

Στους βασικούς πυλώνες ο κ. Λιβανός συμπεριλαμβάνει και τον Τουρισμό, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως ο  τόπος  διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά για τουρισμό υψηλού επιπέδου 12 μήνες το χρόνο.  
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Σπήλιος Λιβανός έδωσε μήνυμα ενότητας απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες του νομού, λέγοντας χαρακτηριστικά «Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά, βέβαια, χρειαζόμαστε και κάτι ακόμη: 
Αλλαγή νοοτροπίας. 
Να επενδύσουμε για μια φορά στην ομαδική προσπάθεια, στη συνεργασία. 
Να επενδύσουμε στον τόπο μας. 
Να δώσουμε μεγάλη μάχη. 
Σε πολλά επίπεδα. 
Ο καθένας, με τις δυνάμεις του. 
Και προπαντός, να είμαστε όλοι ενωμένοι! 
Αυτό θα πει Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!»

Έντονη ήταν η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση με τον Πρόεδρο Κώστα Δέρβο να απευθύνει χαιρετισμό ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης αλλά και η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Νικολίνα Μαρίνου. Τον Σπήλιο Λιβανό τίμησαν με την παρουσία του μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο καθηγητής και Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Κοντός, οι πρώην Βουλευτές  Μιμής Αριστοτέλης, Αποστόλης Κωστόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης, η απερχόμενη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρώην  Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, η υποψήφια στην Α' Αθήνας, μουσειολόγος και ιστορικός Αλεξάνδρα Χαριτάτου, η  γιατρός και υποψήφια στη Β' Αθηνών Ινες Δημητρακάκη, ο Αποστόλης Κωστόπουλος, ο Θανάσης Μαυρομμάτης δεύτερος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος του Νεκτάριου Φαρμάκη, ο υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Φώτης Καρύδας, ο  πρώην δήμαρχος Βασίλης Καρακώστας, η Ουρανία Σαγιάκου, υποψήφια βουλευτής στον δυτικό τομέα της Αθήνας και δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι και κομματικά στελέχη όπως οι κκ. Νέζης, Μπρατάκος, Σταμάτης και Μπαλέρμας.

 

Διαβάστηκε 614 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/