Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 18:17

Το άγνωστο «Γεωλογικό πάρκο» στην παραλία της Αγριλιάς (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πραγματικά εξαιρετικό Γεωλογικό πάρκο παραμένει άγνωστο και φυσικά αναξιοποίητο, στις Δυτικές ακτές της Ακαρνανίας, στην παραλία της Αγριλιάς. Σχηματισμοί Μειοκαίνου ηλικίας Ανώτερου Τορτόνιου (περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια πριν) γεμάτοι με στρείδια, γαστερόποδα, δίθυρα, χτένια και πολλά άλλα θαλάσσια απολιθώματα, στολίζουν την ακτή, ταξιδεύοντάς μας στην εποχή που η παραλία αυτή ήταν βυθός θάλασσας.

Τα παραπάνω αναφέρει στο προφίλ του στο facebook ο βιολόγος Κωνσταντίνος Μπακολίτσας, παρουσιάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες από την περιοχή.

«Γαντζωμένα στα βράχια δημιουργούν ένα εκπληκτικό ανάγλυφο και μας δίνει την χαρά να μελετήσουμε την παλαιοντολογική βιοποικιλότητα της θέσης αυτής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την καθαρή αμμουδερή θάλασσα», αναφέρει.

Παράλληλα, παρουσιάζει και ένα επίσης άγνωστο σπήλαιο , που ανήκει και αυτό στα μοναδικά μνημεία της Ακαρνανικής φύσης που θα μείνουν για πάντα απρόσιτα στον Ακαρνάνα πολίτη … «Ένα μεγάλο σπήλαιο, αλλά με αδύνατη την πρόσβαση στον μη μυημένο στα σχοινιά, με πλούσια πανίδα και εκπληκτικό σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο…», αναφέρει ο κ. Μπακολίτσας.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1698 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.