Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:56 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 09:49

Η Κατερίνα Αθαν. Κιτσάκη για τις ζημιές στην Αγροτική παραγωγή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση και η παράλληλη ανεμοθύελλα προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, στην ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας και της Ναυπακτίας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την Κλιματική Αλλαγή να επηρεάζει όλο και περισσότερο τόσο την αγροτική ανάπτυξη, όσο και το τοπίο στην παραγωγή ενέργειας, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον κλάδο των θαλάσσιων Υδατοκαλλιεργειών.

Το φαινόμενο που καταγράφεται ήδη σε παγκόσμια κλίμακα δεν αποτελεί απλώς ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά σχετίζεται άμεσα με το αναπτυξιακό μοντέλο της Αιτωλοακαρνανίας.

Χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα, με συνεργασία των φορέων, τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας. Οφείλουμε να πράξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, να υιοθετήσουμε ολοκληρωμένες στρατηγικές και να διασφαλίσουμε στους τομείς που πλήττονται παροχή χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητες προσαρμογής τους και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Ιεραρχώ προσωπικά το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής ως ένα από τα σοβαρότερα θέματα του τόπου μας και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, θα συνεργαστώ με τους καλύτερους ντόπιους επιστήμονες και φορείς, ώστε ο τόπος μας να αντιμετωπίσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το φαινόμενο.

Το οφείλουμε στον Περιβάλλον και τα παιδιά μας.

 

Κατερίνα Αθαν. Κιτσάκη

Υποψήφια Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Αιτωλοακαρνανίας

Διαβάστηκε 689 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/