Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:43 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 18:39

Παρουσία του υπουργού Παιδείας στο Αγρίνιο η Πρύτανης προανήγγειλε τη μεταφορά στην Πάτρα του ΔΠΦΠ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη μεταφορά του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων από το Αγρίνιο στην Πάτρα προανήγγειλε η Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου παρουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος κάνοντας αναφορές σε πέντε τμήματα που θα έχει μελλοντικά η πόλη έδειξε να έχει διαφορετική άποψη ή να μην έχει πλήρη γνώση της υπόθεσης και των προθέσεων της ακαδημαϊκής αρχής.

O υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε σήμερα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι αρχικά και εν συνεχεία στο Αγρίνιο, συνοδευόμενος από την Πρύτανη και τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου  ο  Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος  στους καθηγητές του Τμήματος ΔΠΦΠ ανέφερε πως «πλέον είστε Μηχανικοί Περιβάλλοντος και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει. Όποιος έχει την οποιαδήποτε αντίρρηση ας δει τις επιστημονικές σας εργασίες»

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το τμήμα για να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών  με τους καθηγητές να τη διαβεβαιώνουν πως αυτό θα διευθετηθεί πάραυτα.

Ξεκαθάρισε ωστόσο στις συνομιλίες της με τους καθηγητές πως το τμήμα θα μεταφερθεί στην Πάτρα αναφέροντας  πως ωστόσο όσοι  είναι σε παράλληλα προγράμματα θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν στο Αγρίνιο «εκτός αν θέλουν να φύγουν για την Πάτρα».

Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν πληροφορίες των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις οποίες η πρυτανεία προωθεί τη μεταφορά παρά τις προβλέψεις του νόμου που πήρε   ΦΕΚ τον Απρίλιο και όριζε την παραμονή των τριών σημερινών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και την ίδρυση των δύο της Γεωπονικής.

Το σχέδιο της Πρυτανείας έχει ως γνωστόν τη στήριξη καθηγητών του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και φοιτητών αν και στην τελευταία ψηφοφορία  των καθηγητών  η πρόταση για μεταφορά στην Πάτρα συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία  σε αντίθεση με προηγούμενες ψηφοφορίες που γίνονταν σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα προβλέπεται η μεταφορά του ΔΠΦΠ στη συνοικία Κουκούλι της Πάτρας, σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Πατρών, μια  περιοχή εκτός πόλης και  μακριά από την Πολυτεχνική Σχολή  στο Ρίο. Αν αυτό αληθεύει ακυρώνεται στην πράξη ένα από τα επιχειρήματα των θιασωτών της μεταφοράς ότι δηλαδή στο Αγρίνιο το τμήμα είναι απομονωμένο και οι φοιτητές του δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του… campus.

Θυμίζουμε πως την περασμένη άνοιξη επήλθαν αλλαγές  στον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας. Η παγιωμένη ωστόσο μέχρι τότε εντύπωση πως το τμήμα ΔΠΦΠ στο μέλλον θα εδρεύει στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν επιβεβαιώθηκε από τον νόμο καθώς δεν προβλέφθηκε η μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα. Στα μηχανογραφικά της ερχόμενης ακαδημαϊκής σεζόν μάλιστα αναφέρεται ως έδρα το Αγρίνιο.


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 520 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.