Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 10:32

Ο βραβευμένος με το Ρωσικό Βραβείο Ποίησης Κωστής Τσιάκαλος θα απαγγείλει ποιήματά του στην Επισκοπή Βραγκιανών στις 22/6/2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

05 Kostis tsiakalosΟ Κωστής Τσιάκαλος, δημοσιογράφος και ποιητής γεννήθηκε στη Σπολάϊτα Αγρινίου, με καταγωγή από το Καταφύλλι Αργιθέας.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε επί τριάντα επτά (37) χρόνια ως δημοσιογράφος στην ημερήσια οικονομική εφημερίδα 'Εξπρές' (ρεπορτάζ, ύλη, αρχισυνταξία), από το 1975 έως το 2007 συνεχώς.

Διατέλεσε: Διευθυντής στο Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΒΕΕ (1977-1983), Προϊστάμενος στο Γραφείο Τύπου του ΕΟΜΜΕΧ - Υπουργείο Ανάπτυξης (1984 - 2007).

Το 1975 βραβεύτηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» όπου συμμετείχε με ποιήματά του που περιλαμβάνονται στις ποιητικές συλλογές του «Προσανάμματα» και «Μπαλάντα για τη Ροδάνθη».

Βραβεύτηκε και τιμήθηκε από: Το Πνευματικό Κέντρο Φλώριδας των ΗΠΑ «ο Προμηθέας», από τη Νομαρχία Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, τον Δήμο και τη ΧΕΝ Κηφισιάς, το περιοδικό «Προς τη Νίκη» (16 ετών), τον Σύνδεσμο Δελφικών Αμφικτυονιών, το Δήμο Νεάπολης Αγρινίου, την ΕΕΔΕ και άλλους φορείς.

06 Kostis TsiakalosΤο 2014 του απονεμήθηκε το «Ρωσικό βραβείο ποίησης» από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Δείτε ΕΔΩ σχετική δημοσίευση στο katafylli.gr.

Ο Κωστής Τσιάκαλος ταξίδεψε σε πολλές χώρες, Ευρώπης, Αφρικής, Ασίας, Αμερικής και πήρε δεκάδες συνεντεύξεις από υπουργούς (Έλληνες και ξένους), υφυπουργούς, προέδρους οργανισμών και οργανώσεων, δημάρχους, ιερείς, μητροπολίτες, εργάτες, αγρότες, εμπόρους, βιοτέχνες, βιομηχάνους, κ.α.

Φέτος (2019) θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου, απαγγέλλοντας ποιήματά του στην Επισκοπή Βραγκιανών Καρδίτσας.

Τον Κωστή θα συνοδεύσει με τη φλογέρα του ο γνωστός ανά το πανελλήνιο για τη δεξιοτεχνία του στη φλογέρα, την χορευτική του δεινότητα και τις ορειβατικές εξορμήσεις, Δημήτρης Ξαξίρης.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής διοργανώνονται από την Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα της Κοιλάδας του Αχελώου και είναι πάντα ελεύθερες για το κοινό.

Δείτε βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση από το χώρο που θα γίνει η εκδήλωση:

Το AgrinioBestOf.gr είναι υποστηρικτής επικοινωνίας των εκδηλώσεων αυτών.

Διαβάστηκε 1465 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.