Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:23 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 19:30

Δείπνο Αγάπης για τις εθελόντριες του ΙΝ Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάτω από τον πλάτανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη

Δείπνο Αγάπης παρέθεσαν οι εθελόντριες του Αγίου Δημητρίου το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου, κάτω από τον πλάτανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη.

Η σχετική ανακοίνωση και οι φωτογραφίες από το δείπνο αγάπης:

«Τα μολυβένια σύννεφα, καθώς διαδέχονταν το ένα το άλλο, απειλούσαν να ματαιώσουν την προσπάθεια και το δείπνο αγάπης. Ωστόσο, αφού άφησαν λίγες σταγόνες, έφυγαν γι’ αλλού.

Έτσι, μοιράστηκαν οι παρέες ,οι λογιών λογιών πίτες ,τα φρεσκοψημένα ψωμιά και οι ποικιλίες. Σε λίγο, έφτασε και το ψημένο αρνάκι με το κοκορέτσι, ευχαριστιακή προσφορά του Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου προς τις εθελόντριές του, οι οποίες από το Δεκέμβριο του 2011 δίνουν, χωρίς διακοπή, το παρών σε όλες τις δράσεις της ενορίας: το συσσίτιο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το καφενείο για τα μνημόσυνα και τελευταία στο κτήμα των Ταξιαρχών, με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Παρών και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, η ψυχή όλης αυτής της δράσης.

Η χαρά, το κέφι, η αγάπη, προ παντός η αγάπη, που τόσο λείπει στις μέρες μας, ξεχείλιζαν σε λόγια επαινετικά της αξιοσύνης της καθεμιάς που με την καρδιά της ετοίμασε για να προσφέρει στο δείπνο τα δικά της εδέσματα. Φωνές χαρούμενες, πρόσωπα κουρασμένα από τον κάματο της ζωής αλλά φωτεινά, ζωηρά, μαζί με τα φρέσκα και νεανικά των νεαρών εθελοντριών. Κι ήταν οι ψυχές και οι καρδιές όλων μία, εκείνο το δειλινό του Ιουνίου, λίγο πριν την εκπνοή του «Χριστός Ανέστη» για την παρούσα χρονιά.

Οι εθελόντριες, μετά από τόσα χρόνια εθελοντικής προσφοράς, ομολογούν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν το έργο τους, γιατί τότε νιώθουν πώς στερούνται τη χαρά, την ανθρωπιά, το βαθύτερο νόημα της ζωής. Γιατί στην προσφορά συναντούν τον αρχηγό της πιο θυσιαστικής ζωής, που είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς. Και μέσα από την παρουσία τους σε κάθε κάλεσμα της ενορίας, ακόμη και μέσα από αυτό το δείπνο χαράς και αγάπης, στέλνουν ένα μήνυμα στις γυναίκες της ενορίας μας και όχι μόνο. Ένα κάλεσμα σε ωραίες στιγμές συναδέλφωσης, κοινής προσπάθειας για τη στήριξη των πιο αδύναμων αδελφών μας με την προσέλευση νέων μελών στη συντροφιά των εθελοντριών. Ένα κάλεσμα για στήριξη του συσσιτίου με προσφορά σε είδη διατροφής και καθαριότητας. Ένα κάλεσμα σε όλες τις Αγρινιώτισσες και όλους τους Αγρινιώτες, να αγκαλιάσουν το κατάστημα για την προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων από το κτήμα των Ταξιαρχών. Όλα τα έσοδα από την αγορά αυτών των προϊόντων διατίθενται για τις ανάγκες του συσσιτίου.

Το δείπνο έκλεισε με τις ευχαριστίες του πατρός Κωνσταντίνου, την αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου και τη διαβεβαίωση των εθελοντριών ότι και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι παρούσες, ακόμη και τον Αύγουστο, προκειμένου να μην κλείσει ούτε μια μέρα το συσσίτιο.

Ένα Χριστός Ανέστη κατανυκτικό, ενθουσιώδες, ευχαριστιακό από δεκάδες στόματα ανέβαινε πιο ψηλά από τον πλάτανο, και σκορπούσε στο θόλο του ουρανού, το βράδυ εκείνης της Δευτέρας…»

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 557 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.