Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:03 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 18:41

Φιλοξενία 16 ατόμων στη δομή αστέγων Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά στοιχεία για το υπνωτήριο και το ανοιχτό κέντρο ημέρας, λίγους μόλις μήνες μετά τη λειτουργία τους

Η δομή αστέγων του Δήμου Αγρινίου φιλοξενεί τούτη την περίοδο 16 άτομα αυτή την από 27 έως 65 ετών. Τα άτομα τα οποία φιλοξενούνται προέρχονται από διάφορες περιοχές του Αγρινίου, αλλά και από την Πάτρα και την Βόρεια Ελλάδα!

Η δομή αστέγων του Δήμου Αγρινίου, εγκαινιάστηκε στις 8 Απριλίου και διαθέτει επί της ουσίας δύο σκέλη, το ανοιχτό κέντρο ημέρας και το υπνωτήριο. Στόχος της δομής είναι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία.

Στη δομή αστέγων Αγρινίου και ειδικότερα στο ανοιχτό κέντρο ημέρας από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν υποβληθεί 53 αιτήσεις για ένταξη, εκ των οποίων οι 27 απορρίφθηκαν και οι 16 εγκρίθηκαν, ενώ είναι 6 ακόμη είναι υπό εξέταση. Από τους ωφελούμενους οι 4 βρίσκονται σε φάση εργασιακής επανένταξης, ενώ στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της δομής, οι άνθρωποί της έχουν αναλάβει και 4 άτομα τα οποία είναι άστεγα αλλά δεν επιθυμούν να πάνε στις εγκαταστάσεις της δομής (streetwork).

Στο υπνωτήριο της Δομής Αστέγων από την ημέρα έναρξής του υποβλήθηκαν 53 αιτήσεις για ένταξη εκ των οποίων οι 25 απορρίφθηκαν, 16 εγκρίθηκαν και 8 είναι υπό ένταξη. Από τα άτομα που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο 4 βρίσκονται σε φάση εργασιακής επανένταξης, ενώ 4 ακόμη άτομα έχουν αναλάβει οι άνθρωποι της δομή να συντηρούν στο πλαίσιο του streetwork.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής δήλωσε στη «Σ»: «Υπήρχε ανάγκη να γίνει η στέγη αστέγων, καθώς υπάρχουν πραγματικά και σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές από τους δικαιούχους του προγράμματος και τους εργαζόμενους, ωστόσο το λυπηρό είναι ότι η κοινωνία μας έχει φτάσει στο επίπεδο αυτό που απαιτείται δυστυχώς να λειτουργούν τέτοιες δομές. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όσο περισσότερες ανάγκες υπάρχουν ακόμη και εκτός Αγρινίου, πάντα στη λογική της συνεργασίας και της προσφοράς αγάπης».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.