Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 20:25

Οι 3 καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέχρι τώρα σύμφωνα με το IMDB

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν κάνουμε ένα μέτρημα μέσα μας στην αίσθηση που μας άφησε το σινεμά σε αυτό το πρώτο εξάμηνο, τότε θα λέγαμε ότι άφησε κάτι ισχνό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσα αναμέναμε με ένταση, κατέληξαν νερόβραστα.

Γι΄αυτό και αν κοιτάξει κανείς τις πιο υψηλά βαθμολογημένες ταινίες του IMDB, θα βρει underdogs. Θα δει επίσης κι ότι μόλις μία κατάφερε να πιάσει πολύ υψηλή βαθμολογία. Με αντικειμενική ματιά, μόλις δύο μπορούν να λογιστούν ως κομψοτεχνήματα της 7ης τέχνης.

Κάποιες από τις ακόλουθες δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στις αίθουσες, αλλά έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα ώστε να μεταμορφωθεί το αρχικό συναίσθημα προς κάτι καλύτερο ή κάτι χειρότερο. Ή να μείνει ίδιο.

Avengers Endgame – 8.8.

Αναμενόμενα η καλύτερη ταινία στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Εμπορικά, ως franchise, σε επίπεδο καστ, όποιο χαρακτηριστικό κι αν κοιτάξει κανείς, το Endgame βρίσκεται στην κορυφή. Γέμισε με συναισθήματα τους φανατικούς της Marvel, αλλά και τους μη φανατικούς. Ακόμα κι αυτοί που δεν επένδυσαν σε αυτό το δεκαετές ταξίδι και είδαν για πρώτη φορά Marvel πέρσι με το Infinity War, ένιωσαν το διαμέτρημα του συναισθήματος.

John Wick:Chapter 3 – 8.0

Ο Κιάνου Ριβς και το εν λόγω franchise είναι μια σταθερή αξία. Είναι κάτι αντίστοιχο με τον Ντένζελ και το Equaliser. Το τρίτο μέρος που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του κοινού του IMDB κι αυτό συμβαίνει τόσο γιατί η ταινία επιβεβαιώνει αυτό το 8/10, αλλά και γιατί το κοινό θέλει να στείλει ένα μήνυμα στη βαριά βιομηχανία του κινηματογράφου προς Χόλιγουντ μεριά.

An Elephant Sitting Still – 7.9

Ένα τετράωρο έπος, ένα αριστούργημα από μια άλλη κινηματογραφική κουλτούρα. Ο Μπο Χου στην πρώτη και τελευταία ταινία της ζωής του, αφού αυτοκτόνησε λίγο πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, δίνει μια κοινωνική υφή της κινέζικης ζωής κάτω από την ομίχλη. Της ζωής που δεν την φτάνει το φως, αλλά δεν φτάνει κι η ίδια το φως. Μένει κρυφή μόνο για όσους την ζουν σε τούτους τους τόπους. Μέχρι που η εμφάνιση ενός ελέφαντα που μένει πάντοτε ακίνητος, ακόμα κι αν δίπλα του σκάνε βόμβες, ταράζει τα ομιχλώδη νερά της ύπαρξης.

belikeyou.gr

 

Διαβάστηκε 2266 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.