Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 18:21

Σύσταση Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η κοινή απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη σύσταση του «Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» (ΤΕΑΑ).

Στόχος του Ταμείου είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, μέσω της παροχής εγγυήσεων.

Η χρηματοδότηση και υλοποίηση των επενδύσεων μέσω του Ταμείου αναμένεται να συνεισφέρει στις κάτωθι Περιοχές Εστίασης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ):

  1. Περιοχή Εστίασης 2Α: «Βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, προκειμένου, ιδίως, να αυξηθεί η συμμετοχή και ο προσανατολισμός στην αγορά και η διαφοροποίηση της γεωργίας», και
  2. Περιοχή Εστίασης 3Α: «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πρωτογενών παραγωγών με την καλύτερη ένταξή τους στη γεωργική αλυσίδα τροφίμων, μέσω συστημάτων ποιότητας, προσθέτοντας αξία στα γεωργικά προϊόντα, με προώθηση σε τοπικές αγορές και βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών και διεπαγγελματικές οργανώσεις».

Το Ταμείο δύναται να επενδύσει σε Χρηματοδοτικά Μέσα Εγγύησης Χαρτοφυλακίου Δανείων (με ανώτατο όριο), τα οποία θα παρέχονται στους τελικούς αποδέκτες για την επίτευξη των στόχων του.

Για τη σύσταση του ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προς το ΕΤαΕ πόρων ύψους 80.000.000 ευρώ τα οποία και θα πιστωθούν τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό επ' ονόματι του ΕΤαΕ και για λογαριασμό της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ. 

Διαβάστηκε 719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία