Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:30 μμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 13:09

Σπήλιος Λιβανός: Την επόμενη μέρα δεν περισσεύει κανείς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και η σχεδόν απόλυτη επικράτησή της στις Περιφέρειες αλλά και στους δήμους της χώρας, δεν ήταν έκπληξη για εμάς που καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας στην περιφέρεια. Εδώ και καιρό είχα μια ξεκάθαρη εικόνα πως η ελληνική κοινωνία στα χωριά και τις πόλεις  της Αιτωλοακαρνανίας είχε ασπαστεί το όραμα και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια διαφορετική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, ενώ διάχυτο είναι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

Στις εθνικές εκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πολιτική ανάπτυξης, νέων θέσεων εργασίας, ίσων ευκαιριών για όλους, μείωσης φόρων, και σε μια πολιτική υπερφορολόγησης, υπερβολικών πλεονασμάτων και επιδομάτων που θα δίνονται ως αντίδωρο με αντάλλαγμα την ψήφο. Κυρίως όμως πιστεύω πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν  ανάμεσα στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, το ψέμα, και σε μια πολιτική αλήθειας και ρεαλισμού, που θα έχει σύμμαχο τον πολίτη με στόχο τη ριζική  αναδιάρθρωση του κράτους σε όλα τα επίπεδα. Εμείς δεν βλέπουμε την κοινωνία ως κομματικό στρατό αλλά ως σύμμαχο σε μια προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση τάζει λιγότερα από την κυβέρνηση. Και αυτό οι πολίτες το αξιολόγησαν, και το αξιολόγησαν θετικά. Η ελληνική κοινωνία έδειξε με τη στάση της μια απίστευτη ωριμότητα και ίσως εμείς, όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική να είχαμε υποτιμήσει το κριτήριό της τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολίτες πλέον ξέρουν πως για να αλλάξουν τα πράγματα θα χρειαστεί μια ισχυρή κυβέρνηση που δεν θα βάλει νερό στο κρασί της. Που θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις εκείνες που έχει ανάγκη η χώρα, που χωρίς ιδεοληψίες θα κυνηγήσει και θα φέρει στη χώρα επενδύσεις δημιουργώντας χιλιάδες νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, που θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που δεν θα «γονατίζει» τον φορολογούμενο και τον μικρό επιχειρηματία, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα και εφόδια στον νέο αγρότη να μείνει και να καλλιεργήσει τη γη του και να προωθήσει άμεσα τα προϊόντα του στις αγορές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την απλή αναλογική προσπάθησε να βάλει μία βόμβα όχι μόνο στα θεμέλια της επόμενης κυβέρνησης αλλά στην ίδια τη χώρα και την πορεία προς την ομαλότητα. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα την αφήσουν. Σε κάθε περίπτωση, και αυτό αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα στις 8 Ιουλίου θα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση για να ξεκινήσει την υλοποίηση του προγράμματός της.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά με τον αγαπητό φίλο Νεκτάριο Φαρμάκη, αλλά και τους δημάρχους που εξελέγησαν, για να μπει η Αιτωλοακαρνανία σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης. Ο νομός μας έχει πολλά προβλήματα, έχει όμως και απεριόριστες δυνατότητες που παραμένουν αναξιοποίητες. Τις επόμενες μέρες και μέχρι τις εκλογές θα πρέπει όλοι να μιλήσουμε σε όσους δεν μας στήριξαν το προηγούμενο διάστημα. Να τους μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας, για τις προοπτικές του νομού μας και το σχέδιό μας για όλους, για τους νέους μας, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Από τον αγώνα που θα δώσουμε την επομένη μέρα δεν περισσεύει κανείς.

 

Διαβάστηκε 651 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/