Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:41 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:04

40 χρόνια Εκδόσεις Ψυχογιός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ φέτος συμπλήρωσαν 40 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο του βιβλίου και διοργάνωσαν μία συγκινητική και λαμπερή βραδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να θυμηθούν ή να γνωρίσουν σημαντικούς σταθμούς από την πορεία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, όπως τα πρώτα 4 βιβλία που εκδόθηκαν το 1979 και εγκαινίασαν τη σειρά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Τη δεκαετία του '80 ο κατάλογος βιβλίων εμπλουτίζεται με τον Μίχαελ Έντε (Η ΜΟΜΟ), τον Ρόαλντ Νταλ (ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ), τον Πάτρικ Ζίσκιντ (ΤΟ ΑΡΩΜΑ) και την Άστριντ Λίντγκρεν (ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ). Αργότερα, μεταξύ άλλων οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ υποδέχονται τον Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Σαλμάν Ρούσντι, την Αρουντάτι Ρόι, την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά και τον Γιώργο Πολυράκη.

Και καθώς τα χρόνια περνούν, όλο και περισσότεροι συγγραφείς εμπιστεύονται τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, όπως ο Ουμπέρτο Έκο, η Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Χαρούκι Μουρακάμι, ο Καζούο Ισιγκούρο, o Tζόναθαν Φράνζεν ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει ο εκδοτικός οίκος και στην ελληνική λογοτεχνία με τον Κώστα Καρακάση, τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου, τη Μάρω Βαμβουνάκη, τη Λένα Μαντά, τον Γιάννη Καλπούζο και πολλούς άλλους. Επίσης, το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, του Νάνου Βαλαωρίτη, της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, της Agatha Christie, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κυκλοφορεί πια από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σε νέες μεταφράσεις.

Τέλος, φέτος εγκαινιάστηκε η Κλασική Σειρά με 5 σημαντικούς τίτλους από κορυφαίους μεταφραστές και με εξώφυλλα που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι επί 9 χρόνια οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ αποτελούν τον Νο 1 αγαπημένο εκδοτικό οίκο των αναγνωστών σύμφωνα με έρευνες της Metron Analysis, ενώ έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Superbrands για το 2016 και 2018-2019.

Ακόμη, οι Εκδόσεις Ψυχογιός μοιράστηκαν με τους καλεσμένους τους τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που πραγματοποιούν, ευχαριστώντας τους αναγνώστες, οι οποίοι, επιλέγοντας τα βιβλία τους, τους δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν μέρος των κερδών τους στο κοινωνικό σύνολο βοηθώντας ευπαθείς ομάδες.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του ιδρυτή της εταιρείας κ. Θάνου Ψυχογιού, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του, εξήρε τους συνεργάτες τους και, κλείνοντας τον λόγο του με το μότο που ασπάζεται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ, παρέδωσε τη διεύθυνση των Εκδόσεων στα τρία του παιδιά, Χάρη, Νίκο και Πένυ, που εξ απαλών ονύχων είναι ενεργά μέλη του εκδοτικού οίκου.

Ο ιδρυτής των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Θάνος Χ. Ψυχογιός.

Πάνω αριστερά: Νίκος Ψυχογιός, Πένυ Ψυχογιού και Χάρης Ψυχογιός.

Στη δεξιά φωτογραφία Χάρης Ψυχογιός, Θάνος Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, Πένυ Ψυχογιού και Νίκος Ψυχογιός.

Από αριστερά: η νέα γενιά των Εκδόσεων, Xάρης, Nίκος και Πένυ Ψυχογιού.

Αριστερά: ο Θάνος Ψυχογιός μαζί με τη Λένα Μαντά και τον Γιώργο Μαντά.

Δεξιά: ο Θάνος Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού, η Μαρί Κωνσταντάτου, ο Χάρης Ψυχογιός και ο Νίκος Ψυχογιός.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου μαζί με τον Κώστα Χαρδαβέλλα. Στη δεξιά φωτογραφία η συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά μαζί τον Εκδότη Θάνο Ψυχογιό.

Η Κάλλι Τσιλίδου μαζί με τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Πόπη Γαλάτουλα, τον συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο και τη Διευθύντρια του Εκδοτικού Τμήματος Αγγέλα Σωτηρίου.

Στη δεξιά φωτογραφία ο Χάρης Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού, η Σούλα Καλπούζου, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Θάνος Ψυχογιός και ο Νίκος Ψυχογιός.

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη μαζί με τη Διευθύντρια του Εκδοτικού Τμήματος των Εκδόσεων Ψυχογιός, Αγγέλα Σωτηρίου. Δεξιά, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Εκδότης Θάνος Ψυχογιός.

Αριστερά: Χάρης Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού, η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα, ο Θάνος Ψυχογιός και ο Νίκος Ψυχογιός.

Δεξιά: Στέφανος Δάνδολος, Κάλλι Τσιλίδου και Τάσος Νούσιας.

Αριστερά: Θάνος Ψυχογιός, ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας, η Νίνα Ψυχογιού, ο Νίκος Ψυχογιός και ο Χάρης Ψυχογιός.

Δεξιά: Θάνος Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, Τάσος Νούσιας και Χρυσηίδα Δημουλίδου.

Αριστερά: η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη και ο Κωνσταντίνος Τσολάκης, Corporate Communications & PR Director του ANTENNA GROUP.

Δεξιά: Χάρης Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, η ψυχολόγος και συγγραφέας Θέκλα Πετρίδου και ο Θάνος Ψυχογιός.

Αριστερά: ο Θάνος Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού, η Έφη Οικονόμου, ο Ηλίας Οικονόμου, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Χάρης Ψυχογιός.

Δεξιά: Θάνος Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, η δημοσιογράφος και δικηγόρος Χρυσαυγή Ατσιδάκου, η συγγραφέας Πηνελόπη Κουρτζή και ο Νίκος Ψυχογιός.

Αριστερά: ο Χάρης Ψυχογιός, ο Μηνάς Τσαμόπουλος, ο Θάνος Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού και ο Νίκος Ψυχογιός.

Δεξιά: Χάρης Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, Ηλίας Μαγκλίνης και Θάνος Ψυχογιός.

Αριστερά: ο Θάνος Ψυχογιός, η Μαρία Παναγοπούλου και ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Δεξιά: Χάρης Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, Δημήτρης Μπουραντάς και Νίκος Ψυχογιός.

Αριστερά: ο Χάρης Ψυχογιός, η Νίνα Ψυχογιού, ο πρώην Νομάρχης Αρκαδίας και βουλευτής, Γρηγόρης Νιώτης και ο Θάνος Ψυχογιός.

Δεξιά: Θάνος Ψυχογιός, Νίνα Ψυχογιού, Στέφανος Δάνδολος, Κάλλι Τσιλίδου και Νίκος Ψυχογιός.

Αριστερά: ο Θάνος Ψυχογιός, η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Σωτηρία Καράμπελα, η Νίνα Ψυχογιού και ο Νίκος Ψυχογιός.

Δεξιά: Θωμάς Τζελέπης, πωλητής Β.Ελλάδος, Χάρης Ψυχογιός, Γιάννης Γκόγκος, πωλητής Β.Ελλάδος, Μάκης Μηλιάς, πωλητής Β.Ελλάδος και Νίνα Ψυχογιού.

Αριστερά: ο Θάνος Ψυχογιός, η συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή, ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας και η Διευθύντρια του Τμήματος Μάρκετινγκ των Εκδόσεων, Κλειώ Ζαχαριάδη.

Δεξιά: μέρος της ομάδας των εκδόσεων Ψυχογιός

Εκδόσεις Ψυχογιός ΑΕ
Τατοΐου 121, 144 52 Μεταμόρφωση
τηλ.: 210.2804800 // Fax: 210.2819550
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 4905 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.