Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 17:00

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου: Έτοιμη ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού – Στα ύψη ο υδράργυρος, σε διάταξη μάχης η Πυροσβέστες 

Αν και η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου, μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκε κάποιο σοβαρό συμβάν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, κυρίως λόγω του Φθινοπωρινού σκηνικού του καιρού. Μάλιστα, τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν μείωση των περιστατικών το 2018 σε σχέση με το 2017 και ευχή όλων είναι και το φετινό Καλοκαίρι να κυλίσει ομαλά. Από σήμερα όμως ο καιρός αναμένεται να φορέσει το Καλοκαιρινό του κοστούμι και υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους!

Για το λόγο αυτό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε διάταξη μάχης! Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ασκήσεις για το προσωπικό, οι απαιτούμενοι έλεγχοι στα οχήματα και όλος ο μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Έτοιμοι από την πλευρά τους είναι και οι δύο Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί σε Παραβόλα και Γαβαλού.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Στέλιος Φούκας

Ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Στέλιος Φούκας δήλωσε στη «Σ»: «έχει γίνει πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεών μας σε όλη την περιοχή και εποπτεύουμε συνεχώς όλα τα σημεία που είναι ευαίσθητα ή έχουμε παρατηρήσει κάτι στο παρελθόν. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα όλες τις ώρες για κάθε περιστατικό. Σε περίπτωση μεγάλων συμβάντων έχουμε στελεχώσει το νεοϊδρυθέν μηχανοκίνητο τμήμα που εδρεύει στην Αθήνα με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα να μας καλύψουν σε πιθανά σοβαρά συμβάντα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και το ηθικό μας είναι άριστο. Η περσινή χρονιά για την περιοχή μας ήταν καλή, δεν υπήρξαν αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα με δασικές πυρκαγιές που είναι το χαρακτηριστικό του Καλοκαιριού. Στατιστικά τα συμβάντα ήταν λιγότερα από αυτά που κατεγράφησαν το 2017. Συγκεκριμένα το 2017 υπήρξαν 886 συμβάντα, ενώ το 2018, 681 παντός τύπου πυρκαγιών. Σχετικά με την παροχή βοηθείας από την υπηρεσία μας υπήρξαν κατά το 2017 462 περιπτώσεις και το 2018 ζήτησαν την βοήθειά μας 247 συμπολίτες μας για διάφορα περιστατικά. Το 2017 είχαμε 142 εγκλωβισμούς και το 2018, 105. Βέβαια δεν επαναπαυόμαστε. Ο καιρός μέχρι στιγμής μας βοηθάει χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, διότι το Καλοκαίρι μπορεί να είναι παρατεταμένο και να διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο που τελειώνει η αντιπυρική περίοδος».

Σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών της περιοχής ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου σημείωσε: «από τον διαγωνισμό που ακόμη «τρέχει» για τους εποχικούς, οι υπηρεσίες που θα ωφεληθούν από την περιοχή μας είναι αυτή της Αμφιλοχίας, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου».

Τα κλιμάκια των εθελοντών βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα οχήματά τους είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που ισχύει και για το κλιμάκιο του Θέρμου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου που ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος σε αγροτικές και αγροτοδασικές περιοχές. Οι πολίτες αν χρειάζονται κάποια συμβουλή μπορούν να επικοινωνήσουν με το 199 ενώ είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους εντός του αστικού ιστού και να έρχονται σε επικοινωνία με τον Δήμο για να μαζευτούν τα κλαδιά. Η πυρασφάλεια είναι θέμα όλων μας.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.