Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:14 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 11:13

Το σωματείο "Δικαίωμα στην Ζωή" στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Αγραφα και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ" ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 7 – 8 – 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΑΦΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Τα Άγραφα, ένα σπάνιας ομορφιάς και αγριάδας ορεινό συγκρότημα της νότιας Πίνδου, τόπος μοναδικής, φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, απειλούνται από τα σχέδια για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών.

Τα Άγραφα έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχή αιολικής προτεραιότητας και σχεδιάζεται να εγκατασταθούν σε αυτά, ως και 650 ανεμογεννήτριες (!!!) καταλαμβάνοντας το συντριπτικό 90% (!!!) των κορυφών και κορυφογραμμών τους. Οι περισσότερες μάλιστα προβλέπεται να εγκατασταθούν σε ύψος 1600 - 1900 μέτρων - θα είναι οι "ψηλότερες" ανεμογεννήτριες της χώρας - σε μια ανόθευτη, προστατευόμενη περιοχή Natura, με την κωδική ονομασία «SPA GR2430002: ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ» και «SCI GR1410002: ΑΓΡΑΦΑ». Κοινός νους απαιτείται για να αντιληφθεί κάποιος ότι οι συνέπειες για το ορεινό φυσικό περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστες.

Το ίδιο δυστυχώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι ορεινές περιοχές της χώρας αλλά και οι νησιωτικές.

Σας καλούμε στην Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων των Αγράφων, σε ένα ορειβατικό - αγωνιστικό τριήμερο, στις 7 - 8 - 9 Ιουνίου, στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα, με πεζοπορίες, συναυλίες, παιχνίδια και προπάντων ενημέρωση για τα Αιολικά Πάρκα και τις Ανεμογεννήτριες.

 

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.