Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 17:54

Καταργείται η μείωση του αφορολόγητου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την μη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020.

«Η εν λόγω ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης προκειμένου οι φορολογούμενοι να συνεχίσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της τροπολογίας που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός. Με την ίδια τροπολογία καταργούνται τα «αντίμετρα» που είχαν θεσπιστεί σε αντιπαραβολή του αφορολόγητου. Δηλαδή, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η μείωση του φορολογικού συντελεστή βάσει του οποίου υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος ως 20.000 ευρώ απο μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, απο την κατάργηση της μείωσης της έκπτωσης φόρου επι εισοδήματος απο μισθωτή εργασία και συντάξεις προκαλείται ετήσια απώλεια εσόδων επι του κρατικού προυπολογισμού ύψους 1,92 εκ ευρώ για το 2020 και 2,058 εκ ευρώ για το 2021.

Άννα Καραβοκύρη

dikaiologitika.gr

 

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.