Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:23 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 15:24

Στη Μόσχα ο Σύλλογος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έπειτα από πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογός μας από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη συμμετοχή του στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης («3rd INTERNATIONAL ACTION ART FAIR»), πολυπληθής ομάδα μελών συμμετείχε στην αποστολή στη Μόσχα το χρονικό διάστημα 2 – 9 Μαΐου 2019.

Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, συντελεί στην αμοιβαία επιρροή των πολιτισμών και στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των χωρών. Το διεθνές φεστιβάλ τέχνης είναι ένα σύμβολο ενότητας, αρμονίας και έμπνευσης.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν το Μουσείο Ρωσικής Τέχνης Μόσχας, η Κρατική Ακαδημαϊκή Ρωσική Χορωδία «A.V. Sveshnikov» και ο Σύλλογός μας. Συγκεκριμένα, λάβαμε μέρος στα εγκαίνια της Έκθεσης στο Μουσείο Ρωσικής Τέχνης τη Δευτέρα 6 Μάη 2019, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού. Ο ενθουσιασμός του κοινού κατά τη διάρκεια της χορευτικής εκδήλωσης ήταν έκδηλος και η ελληνική συμμετοχή κέρδισε το χειροκρότημα όλων καθώς και την πρόσκληση να επισκεφθεί κι άλλες χώρες προσεχώς. Στη έκθεση συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράν και άλλες χώρες. Τη γενική εποπτεία είχε ο κος Π. Αρζουμανίδης, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, ο οποίος πραγματοποίησε masterclass, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο ελληνίδας γυναίκας από το Μεσολόγγι με εθνική φορεσιά.

Εκτός των άλλων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πάρα πολλά αξιοθέατα της πόλης, όπως στην Κόκκινη πλατεία με τη Βασιλική του Αγίου Βασιλείου, στο Κρεμλίνο με τα Μουσεία του και τους καθεδρικούς του Ναούς, στο Μουσείο Ρωσικής Ιστορίας, στο πάρκο Τσαρίτσινο (θερινά ανάκτορα της τσαρίνας Αικατερίνης Β’), στο πάρκο Κολομένσκαγια (Ι. Ν. της Ανάληψης του Σωτήρος μνημείο της UNESCO), το Μουσείο Κοσμοναυτών κ.α.

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται πάντα με σεβασμό και πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 395 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.