Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 18:27

Τεραστίων διαστάσεων πολιτική επιτυχία του Νεκτάριου Φαρμάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε απόλυτο θρίαμβο του Νεκτάριου Φαρμάκη εξελίχθηκε ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Αιτωλοακαρνάνα να “εκθρονίζει” τον Απόστολο Κατσιφάρα!

Πρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων πολιτική επιτυχία του Νεκτάριου Φαρμάκη, που βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο αυτοδιοικητικό προφίλ του ιδίου, πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει από το πρώτο γύρο περισσότερες ψήφους από την Νέα Δημοκρατία, που επισήμως στήριξε την υποψηφιότητά του. Επιπλέον τη νίκη στο Νεκτάριο Φαρμάκη έδωσαν η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία, που έδειξαν από την πρώτη Κυριακή να αποδοκιμάζουν με ηχηρό τρόπο την πολιτική του Απ. Κατσιφάρα, που “επιδοτούσε” περισσότερο την Αχαΐα σε σχέση με τους άλλους νομούς. Οι νίκες του Νεκτάριου Φαρμάκη και οι διαφορές του από τον Απ. Κατσιφάρα σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία είναι ευρύτατες. Στην Αχαΐα ο Απ. Κατσιφάρας κατάφερε να επικρατήσει με το ισχνό 51,1% έναντι 48,9%, που μεταφράζεται σε απόλυτους αριθμούς σε περίπου 2.800 ψήφους. Στην Αιτωλοακαρνανία όμως ο Νεκτάριος Φαρμάκης κέρδισε με ποσοστό της τάξης του 65% και στην Ηλεία με ποσοστό 57,8%. Έτσι στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας διαμορφώθηκε εύκολα για το Νεκτάριο Φαρμάκη ένα ποσοστό της τάξης του 56%.

Η νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι επίσης σημαντική για το γεγονός ότι απέναντί του είχε έναν εξαιρετικά έμπειρο πολιτικό, που είχε τη στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του Κινήματος Αλλαγής. Αμφότερα τα κόμματα αυτά έδωσαν λυσσαλέα μάχη την εβδομάδα μεταξύ των δύο Κυριακών, με σκοπό να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Κίνηση που έφερε αντίθετα αποτελέσματα, αφού οι διαφορές υπέρ του Νεκτάριου Φαρμάκη άνοιξαν ακόμη περισσότερο, ενώ στην Αχαΐα πιθανότατα και με τη συνδρομή του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο Αιτωλοακαρνάνας υποψήφιος κατάφερε να περιορίσει την εις βάρος του διαφορά από το 6,5% την πρώτη Κυριακή στο 2%.

Η ήττα του Απόστολου Κατσιφάρα, δεν είναι απλά μια νίκη για την Νέα Δημοκρατία, είναι και μια προσωπική ήττα για τη Φώφη Γεννηματά, αφού έριξε όλο της το βάρος για την επανεκλογή του περιοδεύοντας στους τρεις νομούς, μαζί μάλστα με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ και του… ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη ήττα για την στρατηγική της σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Απόστολος Κατσιφάρας υποστηρίχθηκε από την Κουμουνδούρου και τη συμμετοχή αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1716 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.