Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 18:25

Photopolis: Από τις 14 Ιουνίου οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Φεστιβάλ στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι φωτογραφικές εκθέσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Φωτογραφικό Φεστιβάλ υπό τον τίτλο «Photopolis» διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα «art8» του Συλλόγου «Καλλιτεχνικό Παραδοσιακό Εργαστήρι Αγρινίου». Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, δηλαδή οι φωτογραφικές εκθέσεις των μελών της ομάδας, εγκαινιάζονται στις 14 Ιουνίου (21:00) στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς.

Οι φωτογραφικές εκθέσεις της «art8», από το 2013 έως το 2018, αποτέλεσαν το επιστέγασμα της ετήσιας προσπάθειας των μελών της ομάδας μέσα από πρακτικές δημιουργικής ενασχόλησης με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Στόχος του Φεστιβάλ «Photopolis» είναι να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία στα καλλιτεχνικά θέματα και ειδικά στα της φωτογραφικής τέχνης. Γίνεται δε προσπάθεια να δοθεί στην εκδήλωση υπερτοπικός χαρακτήρας με παραγόμενη υπεραξία προς όφελος της πόλης.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις (θερινές) – Φωτογραφικές εκθέσεις

Χρόνος διεξαγωγής: 14 έως 30 Ιουνίου 2019.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 19:00-22:00.
Εγκαίνια: 14/6/2019, ώρα 21:00.

Α) Έκθεση φωτογραφίας των μελών της «art8».

Β) «Αγρίνιο sixties»: Έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού για το Αγρίνιο της δεκαετίας του ’60.

Γ) «The Itinerary»: Έκθεση 11 σημαντικών documentary φωτογράφων με θέμα τις προσφυγικές ροές μέσω Βαλκανίων.

Δ) Μετάκληση της έκθεσης 15 φωτογραφικών ομάδων με θέμα «Σημείο στο χάρτη», η οποία παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ Photometria «Έντευξις» το 2018.

Ε) Έκθεση φωτογραφίας των 15 επιλεγμένων φωτογραφιών του διαγωνισμού με θέμα «Εντάσεις», ο οποίος έτρεξε διαδικτυακά τον χειμώνα του τρέχοντος έτους.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Α) Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Φωτογραφία: Διατήρηση ή/και κατασκευή της συλλογικής μνήμης;» με παράλληλη προβολή ψηφιακού υλικού, η οποία θα πλαισιώσει την έκθεση «Αγρίνιο sixties».
Συντονίστρια της εκδήλωσης η φιλόλογος – Δρ Μουσειολογίας Σπυριδούλα Πυρπύλη.

Β) Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων», η οποία θα πλαισιώσει την έκθεση «The Itinerary».

Γ) Δημιουργία studio και φωτογραφήσεις πορτρέτου των επισκεπτών, δωρεάν.

Δ) Portfolio reviews από την Ελένη Μουζακίτη, φωτογράφο και καθηγήτρια φωτογραφίας και τον Παναγιώτη Παππά, καλλιτεχνικό διευθυντή του Photometria festival.

Ε) Βράβευση των τριών νικητριών φωτογραφιών του διαγωνισμού «Εντάσεις», που διενεργήθηκε από 10 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis.

ΣΤ) Μουσικά δρώμενα: Στις 21 Ιουνίου με ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας από τον Χάρη Οικονόμου και στις 29 Ιουνίου με blues / funk / New Orleans grooves από τους Blues Bash, οι οποίοι αποτελούνται από τους Μάκη Φεγγούλη, Νίκο Ζαρκαλή, Σπύρο Μπάρλα και Σταύρο Παναγιωτόπουλο.

Δωρεάν είσοδος

Το «Photopolis» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο. Η δράση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις Δωρεάν.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.photopolis.gr/

agriniovoice,gr

 

Διαβάστηκε 604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 12:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.