Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:50 μμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 11:39

Κατερίνα Ντίνου «Επιθυμία» - Νέο τραγούδι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Kατερίνα Ντίνου

Επιθυμία

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος - Μουσική: Βαγγέλης Μαχαίρας

Στο στούντιο βρίσκεται η Κατερίνα Ντίνου ετοιμάζοντας το νέο της άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.

Ακούστε το  τραγούδι «Επιθυμία» στίχους του Δημήτρη Λέντζου και μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα:

 

Ανάβω σαν την αστραπή

σαν πούλια ξενυχτάω

και περπατώ στα κύματα

και στο γκρεμό πατάω.

Και λαχταρώ το στόμα σου

να πιω τις χίλιες λέξεις

να πιω τα μύχια πάθη σου

εμένα να διαλέξεις.

Θα γίνω στον παράδεισο

μικρή σταλαγματιά

στο άσπρο σου πουκάμισο

κρυφή λαβωματιά.

Στη στάλα μου να πνίγεσαι

με τα φιλιά βαμμένα

και να πονάς σαν ντύνεσαι

κάθε πρωί για μένα.

Χορεύω τα μεσάνυχτα

σαν μια νιφάδα χιόνι

κόκκινη βάφω τη κλωστή

και μαύρο το στημόνι.

Να κλείσω μες τα χέρια μου

το όμορφο κεφάλι

να μη το δει η χαραυγή

και μου το πάρει πάλι.

Έπαιξαν οι μουσικοί

Ανδρέας Βουδούρης: πιάνο

Νίκος Καινούργιος: κιθάρα

Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι

Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο

Στράτος Σαμιώτης: κρουστά

Ενορχήστρωση: Βαγγέλης Μαχαίρας

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Room από τον Βαγγέλη Μαχαίρα

Μίξη - mastering: Δημήτρης Χωριανόπουλος

Βιογραφικά στοιχεία

Η  Κατερίνα Ντίνου είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Σκόπελο. Φύση καλλιτεχνική,  δημιουργική, ευαίσθητη, ξεκίνησε να μαθαίνει μόνη της κιθάρα σε ηλικία μόλις 11 ετών. Από παιδιά  ακόμη, μαζί με τον αγαπημένο της αδερφό Γιώργο, επίσης μουσικό,  ξεκινούν τις δικές τους μικρές παραστάσεις στο νησί τους και αυτό  γίνεται σιγά σιγά τρόπος ζωής. Από τότε ήταν σίγουρη ότι η μουσική θα  παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της.

Τελείωσε την Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου και συνέχισε τις καλλιτεχνικές της  εμφανίσεις, ενώ σπούδαζε. Όταν πήρε το πτυχίο της, ήρθε μια σημαντική  μουσική πρόταση από την Αθήνα.

 Στην πρωτεύουσα εμπλούτισε τις εμπειρίες της κάνοντας ποιοτικές  εμφανίσεις με μύθους της ελληνικής μουσικής όπως οι Γλυκερία, Μίμης  Πλέσσας, Γιάννης Κούτρας, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Σπανός κ.ά. Παράλληλα,  τελειοποίησε την τεχνική της φοιτώντας στο Ωδείο Αττικής. Έχει κάνει  επίσης εξαιρετικές συνεργασίες με τους Κώστα Μακεδόνα, Παντελή Θαλασσινό  ο οποίος τραγούδησε και στίχους της, Γιάννη Σαββιδάκη, Νίκο Ζιώγαλα,  Θανάση Πολυκανδριώτη κ.ά.

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος ήρθε το 2002, με τίτλο «Φως Αυγούστου». Τραγούδια του Φίλιππου Περιστέρη σε στίχους των Χρίστου Ξένου, Πάνου Παπαγιαννόπουλου και της ίδιας.

 Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε σε CD Single το «Σ’ αναζητώ» σε διασκευή  του Γιώργου Αλουπογιάννη, μαζί με το τραγούδι «Στ’ ανοιχτά της ψυχής».  Και τα δύο αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και το  κοινό. Ιδίως το «Σ’ αναζητώ» αποθεώθηκε με την ερμηνεία της Κατερίνας.

 Το 2004 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της με τίτλο «Σε  όνειρο ζω», όπου ο Γιάννης Σπανός της εμπιστεύτηκε τέσσερα καινούρια  τραγούδια του. Ο δίσκος εμπεριέχει και τα ντουέτα «Νίκος & Κατερίνα»  με το Νίκο Ζιώγαλα και «Χωρισμός» με το Γιώργο Αλουπογιάννη.

 Για ένα χρονικό διάστημα η Κατερίνα απουσίασε από το χώρο της μουσικής  για προσωπικούς λόγους . Επανήλθε το 2013 με το δίσκο «Σε λίγο ξημερώνει» , σε συνθέσεις του Θοδωρή Παπαδόπουλου και στίχους των Σμαρώ Παπαδοπούλου, Ανθούλας Αθανασιάδου και της ίδιας

Ο πέμπτος της δίσκος με τίτλο «4» κυκλοφορεί το  2016, όπου ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας  ενορχηστρώνει 12 τραγούδια του και τη συνοδεύει παίζοντας πιάνο. Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών έφερε ως καρπό το  ολοκαίνουριο τραγούδι «Άλλαξα», με μουσική Πλέσσα και στίχους της  ίδιας.

Έχει επίσης κυκλοφορήσει τα single:

«Έλα να με βρεις», μια εξ  ολοκλήρου δική της δημιουργία σε στίχους και μουσική και ενορχήστρωση  είτου Αντώνη Μιτζέλου με τον οποίο συνεργάστηκε και επί σκηνής.

«Κυριακή γιορτή», ένα τραγούδι σε στίχους της συγγραφέα  Άννας Γαλανού και μουσική του Γιάννη Νικολάου, με τον οποίο επίσης  συνεργάστηκε σε μουσικές σκηνές

«Τ’ οργανάκι» σε στίχους της δικούς της και μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Η  Κατερίνα κάνει live εμφανίσεις σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές, όπου με  τη χαρισματική φωνή της, τη μοναδική ερμηνεία της και την επιβλητική  σκηνική της παρουσία, ταξιδεύει αυθεντικά το κοινό στο ελληνικό  τραγούδι.

 

Διαβάστηκε 2088 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 12:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.