Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:58 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 18:38

Παράταση στις αιτήσεις για το 14χίλιαρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την παράταση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ειδικότερα, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.3 ορίζεται η 25η Ιουνίου 2019 και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Στόχος του υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αιτήσεων στήριξης οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται μέχρι και τις 4 Ιουνίου στο Τμήμα Επιδοτήσεων του Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου, στην Παπαϊωάννου 23. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641.0.69013-69034.

Για τη χρηματοδότηση του μέτρου προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 70.000.000 €. Από αυτά, τα 6.524.000 € προορίζονται για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το υπομέτρο θα βρείτε ΕΔΩ και όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι για να αξιολογηθούν υποχρεούνται να υποβάλλουν πολυετές Επιχειρηματικό Σχέδιο, το οποίο πρέπει να περιγράφει με ρεαλιστικότητα τις ενέργειες για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση της γεωργικής εκμετάλλευσης σε σχέση με την αρχική κατάσταση.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς στο να καταρτίσουν και να υποβάλουν το Επιχειρηματικό τους Σχέδιο και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Διαβάστηκε 1077 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία