Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 18:08

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τη Βιολογική Γεωργία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιπλέον 86 εκατομμύρια ευρώ – 20 εκατ. ο προϋπολογισμός για τη Δυτική Ελλάδα. Αναλυτικά η κατανομή στις Περιφέρειες.

Μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων από ενδιαφερόμενους παραγωγούς, το υπουργείο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, προχώρησε σε υπερδέσμευση χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, πέραν του προϋπολογισμού των 120 εκατ. ευρώ δεσμευτήκαν και διατίθενται επιπλέον 86 εκατ. ευρώ, τα οποία κατανέμονται στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Έτσι, σύμφωνα και με την τροποιητική απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η Δημόσια Δαπάνη (Εθνική + Κοινοτική συμμετοχή) ανέρχεται πλέον σε διακόσια έξη εκατομμύρια δώδεκα χιλιάδες εκατόν ογδόντα ευρώ και είκοσι λεπτά (206.012.180,20).

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται ενδεικτικά στις δράσεις ως εξής:

  1. Υπομέτρο 11.1 • Δράση 11.1.1: πενήντα εκατομμύρια εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια δέκα ευρώ και είκοσι λεπτά (50.074.810,20).
  2. Υπομέτρο 11.2 • Δράση 11.2.1: εκατό πενήντα πέντε εκατομμύρια εννιακόσια τριάντα επτά χιλιάδες τριακόσια εβδομήντα ευρώ (155.937.370).

Αναλυτικά η κατανομή του ποσού θα γίνει ανά Περιφέρεια ενδεικτικά σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Στην περίπτωση που σε κάποια /ες Περιφέρεια /ες μετά την οριστικοποίηση των παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης παραμείνει αδιάθετο ποσό, το ποσό αυτό δύναται να κατανεμηθεί από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ σε κάποια /ες άλλη /ες Περιφέρεια /ες.

Διαβάστηκε 627 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία