Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  2:01 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:59

Nτοκιμαντέρ στο Εθνικό Πάρκο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα γυρίσματα του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, με θέμα το Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου και τις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στο Εθνικό Πάρκο, το οποίο αν και τόσο κοντά μας, παραμένει άγνωστο σε πολλούς από εμάς. Η φύση έχει προικίσει την περιοχή μας με μοναδικά μαγευτικά τοπία, αλλά και με μια τεράστια ποικιλία πανίδας και χλωρίδας. Η σπουδαιότητα των συγκεκριμένων οικοτόπων ενέταξε την περιοχή στο Δίκτυο Natura 2000 ως μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.

Ωστόσο, η περιοχή, εκτός από τον άγνωστο φυσικό της πλούτο και τα πανέμορφα τοπία, έχει να επιδείξει λαμπρή ιστορία και πολιτισμό, όπως και σημαντικότατα μνημεία, αρχαία και νεότερα.Όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό και με τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση, αφού προηγηθεί ανάπτυξη υποδομών, μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για τουριστική ανάπτυξη, εφόσον επικοινωνηθούν σωστά.

Η εκτέλεση της παραγωγής του ντοκιμαντέρ έγινε από την Εταιρεία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών Blacklight Productions και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Κατσάρη.

πηγή: http://agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1754 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.