Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:17 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 21:12

Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» για το αποτέλεσμα των Εκλογών της 26ης Μαίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου:

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ευχαριστούν όλες και όλους που τους τίμησαν με την ψήφο τους, τη στήριξη και την αγάπη τους, σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση για τις Ευρωεκλογές, στην οποία συμμετείχαν με συνεπικεφαλής τη Μαρία Πετεινάκη και τον Μιχάλη Μπάκα.

Ως το μοναδικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Ελλάδα, είναι για μας μια Ευρωπαϊκή μέρα γιορτής, με την μεγάλη ελπίδα που φέρνει το «πράσινο κύμα» στην Ευρώπη και τη μεγάλη άνοδο της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας που μας καθιστά 4η δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματά μας στην Ελλάδα δεν είναι αντίστοιχα ακόμη, διατηρούμε όμως σταθερό το προηγούμενο ποσοστό μας. Διατηρούμε επίσης αμείωτη την πίστη μας στις αρχές και τις προτεραιότητες για τις οποίες αγωνιστήκαμε με ρεαλισμό και με θετικό πνεύμα συνεργασίας και αναμένουμε την ανταπόκριση στο ενωτικό μας προεκλογικό κάλεσμα, που θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει ακόμη θετικότερα αποτελέσματα.

Θεωρούμε παράλληλα εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Πολιτική Οικολογία θα έχει πάλι εκπροσώπους στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Συγχαίρουμε τις περιφερειακές παρατάξεις που στηρίξαμε και εξέλεξαν πράσινους περιφερειακούς συμβούλους:

στην Κεντρική Μακεδονία (Φίλιππος Γκανούλης, 2 έδρες),
στη Δυτική Ελλάδα (Κώστας Παπακωνσταντίνου, 1 έδρα),
στην Πελοπόννησο (Δήμητρα Λυμπεροπούλου, 1 έδρα), αλλά και
στα μέλη μας Γιώργο Καραμέρο, υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου για την 2η θέση και την είσοδό της παράταξής του στο 2ο γύρο, αλλά και στον Παναγιώτη Στασινό, υποψήφιο Δήμαρχο Λαμιέων για την εκλογή 3 δημοτικών συμβούλων

Αναμένουμε επίσης την ολοκλήρωση της καταμέτρησης σταυροδοσίας για την πιθανή εκλογή οικολόγου περιφερειακού συμβούλου στο ψηφοδέλτιο συνεργασίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Επιπρόσθετα χαιρετίζουμε την ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ σε περιφέρειες αλλά και δήμους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι οι ιδέες της πολιτικής οικολογίας έχουν ανταπόκριση στην σύγχρονη κοινωνία.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μπροστά και στις κρίσιμες εθνικές εκλογές που έρχονται πρόωρα. Η άνοδος του συντηρητισμού αποτελεί αρνητικό γεγονός για την χώρα και όλη την Ευρώπη, που χρειάζεται και εδώ μία αισιόδοξη «πράσινη» απάντηση. Προχωράμε στην προκήρυξη έκτακτου εκλογικού συνεδρίου όπου θα κάνουμε τον απολογισμό – αυτοκριτική μας για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα συζητήσουμε τη στάση του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές. Με βάση τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων, την όμορφη προεκλογική περίοδο που ζήσαμε, αλλά και τις ανάγκες του μέλλοντος, τη βιώσιμη δηλαδή ανάπτυξη που επιτυγχάνεται με τις αρχές της πολιτικής οικολογίας.

Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες και συνεχίζουμε την προσπάθεια, και σε συνεργασία με την ενισχυμένη ευρωπαϊκή πράσινη οικογένεια, τον αγώνα για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εργασία, τη βιωσιμότητα, για την κλιματική αλλαγή, για τους ανθρώπους, τα ζώα και τον πλανήτη. Στέλνουμε μήνυμα για ενεργό συμμετοχή και ενότητα σε όλους τους παλιούς και νέους φίλους της Πολιτικής Οικολογίας ώστε να συμπαραταχθούμε μαζί και να κάνουμε δυνατότερη την​ ανεξάρτητη φωνή μας.

Διαβάστηκε 548 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/