Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:58 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:47

Κάρτα αλληλεγγύης: Και το 2016 το επίδομα σίτισης, ενοικίου και ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε η Κυβέρνηση, που αποφάσισε τη συνέχιση του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και κατά το 2016, μετά από σύσκεψη του Κυβερνητικού Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.). Δηλαδή η παροχή του επιδόματος σίτισης, ενοικίου και δωρεάν ρεύματος. Το πρόγραμμα έχει φέρει ουσιαστική στήριξη σε εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους, που έχουν πληγεί από την κρίση, προσφέροντας μία σημαντική οικονομική «ανάσα».

Παράλληλα, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, αποφασίστηκε η συγκρότηση διυπουργικής Επιτροπής για την Κοινωνική Οικονομία, με έργο την αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου. Στόχος είναι η άρση της πολυδιάσπασης που χαρακτηρίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η ενοποίηση της συνεταιριστικής νομοθεσίας και η εξειδίκευση όλων των ειδικών περιπτώσεων στη βάση των διεθνών καλών πρακτικών.

Τέλος, ανατέθηκε στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιο για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, να υποβάλει εντός του Νοεμβρίου ολοκληρωμένη εισήγηση για τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και για την κινητοποίηση νέων περιφερειακών πόρων. Στόχος, επισημαίνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2474 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.