Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 18:50

Η «χρυσή» Μαρίζα από το Αγρίνιο που δίνει μαθήματα ζωής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που χάνεις το κίνητρο, μέρες που ψάχνεις να βρεις κάτι ή κάποιον να σε εμπνεύσει. Η Μαρίζα Γουργολίτσα είναι μια τέτοια περίπτωση. Προσπάθησε πολύ και διήνυσε «πολλά χιλιόμετρα» για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Θέτει στόχους και τους πετυχαίνει έναν προς έναν. Της πήρε καιρό, αλλά η 29χρονη από το Αγρίνιο, βρήκε τη δική της κινητήριο δύναμη και γίνεται η ίδια έμπνευση για όλους εμάς.

Η Μαρίζα από το 2011, σε ηλικία μόλις 21 ετών, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από σειρά ιατρικών  λαθών και κακών εκτιμήσεων. Εκείνη την περίοδο σπούδαζε στο Μαθηματικό στο Ηράκλειο της Κρήτης και η ζωή της μπήκε απότομα σε τελείως διαφορετική τροχιά. Τα γεγονότα που ακολούθησαν εκείνης της περιόδου έγιναν γνωστά όταν η Μαρίζα Γουργολίτσα, λίγα χρόνια μετά και έχοντας συνέλθει από τον Γολγοθά που πέρασε, αποφάσισε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη  και να ζητήσει να τιμωρηθούν όσοι πιστεύει πως φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε και που θα μπορούσε, αν είχαν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί , να είχε καλύτερη έκβαση.

Την ιστορία της Μαρίζας μπορεί κανείς να την αναζητήσει ανατρέχοντας σε παλιότερα δημοσιεύματα. Σήμερα όμως το όνομα της Μαρίζας ακούγεται  για έναν τελείως διαφορετικό λόγο. Και αυτό  το κατάφερε μόνη της, με σκληρή προσπάθεια και έχοντας πάντα στο πλευρό της τους γονείς της και την αδερφή της.

Η αρχή έγινε όταν άφησε το Αγρίνιο, όπου επέστρεψε μετά τη μεγάλη περιπέτεια στην Κρήτη και  μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα ενέπνευσε τη Μαρίζα για νέα ξεκινήματα. Μελέτησε, κίνησε ξανά τις διαδικασίες για μετεγγραφή στο Μαθηματικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου σήμερα φοιτά, κατάφερε πολλά σε ακαδημαϊκό επίπεδο και έβαλε στη ζωή της τον αθλητισμό.

Ξεκίνησε δειλά προπονήσεις σε διάφορα αθλήματα, βρήκε όμως την κλίση της στην κολύμβηση. Και από μια απλή ερασιτέχνης αθλήτρια, είναι σήμερα πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, σημειώθηκαν 33 νέα εθνικά ρεκόρ, τα 13 στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Συνολικά και τις δύο ημέρες των αγώνων καταρρίφθηκαν 90 ρεκόρ. Αρκετοί κολυμβητές κατάφεραν να πιάσουν τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου στο Aquatics Centre του Λονδίνου,μεταξύ των οποίων και η νεαρή Μαρίζα Γουργολίτσα.

Η Μαρίζα «έσπασε» το προηγούμενο ρεκόρ της των 4,38 και «έπιασε», στα 150 μ. της κατηγορίας SΜ4-μεικτή ατομική γυναικών, το απίστευτο 4:22.09, με το οποίο περνά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Η αθλήτρια απέσπασε συνολικά δύο χρυσά μετάλλια και δύο  ασημένια μετάλλια, αλλά το παραπάνω πανελλήνιο ρεκόρ τη στέλνει στο  Λονδίνο!

Η Μαρίζα πλέον «κοιτάζει» το παγκόσμιο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χορηγών, για να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά το όλο εγχείρημα.

Το κορίτσι από το Αγρίνιο, βάζει τις δυνάμεις του και θέτει νέους στόχους, κάνοντας όποιον τη γνωρίζει να βρίσκει ξανά το νόημα και τη διάθεση για ζωή.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1820 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.