Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:18 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:00

Αφιέρωμα του ΒΗΜΑgazino στο Μεσολόγγι- ξενάγηση από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια γεύση από τη Μεσολογγίτικη φιλοξενία είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, Νίκος Γ. Μαστροπαύλος, στο πλαίσιο αφιερώματος για το Μεσολόγγι, που θα δημοσιευθεί στο ΒΗΜΑgazino την ερχόμενη Κυριακή.

“Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου, μέσα από τα νεοσύστατα γραφεία του, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, υποστήριξε την περιήγηση του κ. Μαστροπαύλου στην πόλη”, όπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Με τη συνδρομή των στελεχών του Συλλόγου ο δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να φωτογραφίσει διβάρια -εντός και εκτός του αστικού ιστού-, οινοποιείο, εργαστήριο παραγωγής αυγοτάραχου κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες μας (τον κ. Μαστροπαύλο και την συνεργάτιδά του κ. Χριστοδουλοπούλου) παρουσίασε η εμπειρία της ορνιθοπαρατήρησης, μιας μορφής τουρισμού με ιδιαίτερα δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μεσολόγγι, ο απεσταλμένος του Βήματος είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο γεύμα στις εγκαταστάσεις του διβαριού της Κλείσοβας, προσφορά του εκμισθωτή αλιευτικού συνεταιρισμού, αλλά και να γευθεί φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα «Μονόματος» στο Αιτωλικό, προσφορά της εταιρείας παρασκευής Αυγοτάραχου «Αφοί Στέφου».

Η Λιμνοθάλασσα και ο πλούτος της (αλάτι, αυγοτάραχο, ψάρια κ.α.) αποτέλεσαν πόλο έλξης για τον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στην περιοχή δεν σταμάτησε λεπτό να απαθανατίζει το φυσικό της κάλλος. Ιδιαιτέρως, η βόλτα στις κεντρικές οδούς της πόλης μας, με τα ψαράδικα να ξεχειλίζουν με ολόφρεσκα ψάρια, προσέφερε μοναδικά φωτογραφικά καρέ. Σε ένα από αυτά δε, επιδείχθηκε η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής των υπέροχων Μεσολογγίτικων παστών.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά την προσπάθεια προβολής του πλούτου της περιοχής μας, εντός και εκτός συνόρων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1668 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.