Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:11 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 22:39

Κεντρική ομιλία υποψηφίου Δημάρχου Σταύρου Καμμένου: "Το Αγρίνιο απόψε μίλησε"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φίλες και Φίλοι, καλησπέρα σας

Το Αγρίνιο απόψε  μίλησε

Και όχι απλά μίλησε αλλά και κατέγραψε ποιος το βράδυ της 26ης Μαίου  θα είναι στο δεύτερο γύρο.

Και όχι απλά θα είναι στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι και πρώτος.

Αυτοί θα είμαστε εμείς.

Η παράταξή μας η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας , και είσαστε εδώ σήμερα μαζί μας, δίνοντάς μας δύναμη με την παρουσία σας, να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια. Μια προσπάθεια , που  στόχος της  ήταν και είναι να ξεφύγει ο Δήμος μας από το τέλμα , τη μιζέρια, την εγκατάλειψη. Να αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα,  όραμα, προοπτική. Να γίνει φιλικός στους κατοίκους του και θελκτικός για τους επισκέπτες του. ΄ Ενας Δήμος που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα  θα στηρίζεται στους  άξιους, ικανούς, καταρτισμένους, εργατικούς και δημιουργικούς πολίτες του.

Σαν παράταξη δοκιμαστήκαμε αυτά τα πέντε χρόνια με τον τρόπο που ασκήσαμε αντιπολίτευση  με τις προτάσεις μας, το δημιουργικό μας έργο , για την καλόπιστη και συναινετική κριτική μας.

Στις 19 Απρίλη ξεκινήσαμε ένα νέο όμορφο ταξίδι με τη συγκρότηση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε όλοι μαζί ενωμένοι, ανταμώσαμε με τους κατοίκους του Δήμου μας επισκεπτόμενοι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό .

΄Ημασταν οι μόνοι που τολμήσαμε και πραγματοποιήσαμε  ανοιχτές συγκεντρώσεις στις Παπαδάτες, τη Λεπενού, το Καινούργιο.

΄Ημασταν  οι μόνοι που παρουσιάσαμε  ενώπιόν σας διεξοδικά την πρότασή μας για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Για τη γεωργία-κτηνοτροφία, Για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό

Για τη λίμνη Τριχωνίδα

Σήμερα είναι η πρώτη  στάση σε τούτο το όμορφο ταξίδι

Η επόμενη θα είναι την Κυριακή 26 Μαίου το βράδυ , όταν η παράταξή μας θα είναι ο νικητής στις καλπες.

Φίλες και Φίλοι

Δυστυχώς η πενταετία που πέρασε ήταν μια χαμένη πενταετία για το Δήμο μας.

Με αποκλειστικά υπεύθυνη την απερχόμενη Δημοτική Αρχή , κανένα-μα κανένα- από τα βασικά και ουσιαστικά έργα τα οποία είχαν επισημανθεί και τεθεί ως στόχος  από όλες τις παρατάξεις δεν προχώρησε. Η καθημερινότητα του πολίτη πουθενά και με κανένα τρόπο δεν βελτιώθηκε.

Αντίθετα η πόλη και ο Δήμος συνολικά αποτελματώθηκαν .

 Ο απερχόμενος δήμαρχος,Εδώ και τέσσερα χρόνια μας μιλάει για την ΒΑΑ. ΄Ενα πρόγραμμα με χρηματοδότηση ύψους  21 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του Πάρκου, έργο το οποίο όμως ακόμη δεν ξεκίνησε  μολονότι η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  το πάρκο , ΄Ενα από τα βασικότερα δηλαδή έργα για την πόλη και συνολικά για το Δήμο, επί πέντε χρόνια δεν ξεκίνησε αποκλειστικά  λόγω παραλείψεων της δημοτικής αρχής και μόνο, αφού το σύνολο των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων στήριξαν με κάθε τρόπο την ανάπλαση

Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν αναφέρθηκε ποτέ στην αξιοποίηση  της Τριχωνίδας

Δεν αναφέρθηκε ούτε με μια λέξη στην αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου. Δεν τον ενδιαφέρει.Γι΄αυτό άλλωστε  στα 5 αυτά χρόνια δεν επισκέφθηκε  καθόλου την περιοχή και το χώρο. ΄Οπως δεν τον ενδιαφέρει και για το κλείσιμο ή όχι του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην ίδια γειτονιά.

Με περισσή θρασύτητα αναφέρεται στην αθλητική δραστηριότητα του Δήμου, όταν με ενέργειες ή παραλείψεις του απαξίωσε τον θεσμό του ημιμαραθώνιου δρόμου που γίνεται προς τιμήν του μεγάλου αθλητή Μιχάλη Κούση προσβάλλοντας τη μνήμη του, την οικογένειά του και την πόλη μας. Προσπάθησε να οικειοποιηθεί την κατασκευή και ολοκλήρωση του κλειστού σταδίου της αερογέφυρας, που επί 25 χρόνια στέκονταν εκεί ένας τσιμεντένιος σκελετός. Μιλάει για παιδικές χαρές (προφανώς τις θυμήθηκε μετά από δική μας ερώτηση στο Δημοτικό συμβούλιο) Και τι είπε;

«Σύντομα!!!!  παραδίδουμε 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές.» Αν του φάνηκε λίγος χρόνος η 5ετια, ας αναλογιστούμε τι σημαίνει ή πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το «σύντομα»

Ισχυρίστηκε ότι ανέδειξε την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια οδό.

Προφανώς ξέχασε τη θέση που διατύπωσε και ανέπτυξε ως Πρόεδρος  του ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  στην Πρέβεζα στις 14 και 15 Μαϊου 2004

Φυσικά δεν μίλησε καθόλου , ούτε αναφέρθηκε στην κατάσταση των σχολικών υποδομών σήμερα στην πόλη μας. Δεν ανέφερε καν ότι δεσμεύτηκε  επί των ημερών του κάποιο οικόπεδο για ανέγερση νηπιαγωγείου, ούτε σχολικού κτιρίου, ούτε εγκρίθηκε καμιά μελέτη για χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ.

Εκεί όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του , αλλά κατέδειξε  έτσι την πραγματικότητα  είναι οι Δημοτικές ενότητες. Επί πέντε χρόνια δεν τις επισκέφθηκε ποτέ. ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ. ΄Οπως ξέχασε και τις γειτονιές του Αγρινίου.

Παράλληλα όμως με την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου , διεκδικεί την ψήφο σας  και η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» που αποτελεί τη συνέχεια της παράταξης Μοσχολιού με επικεφαλής πια την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και με σχεδόν τους ίδιους υποψήφιους. Μια παράταξη η οποία αποδοκιμάστηκε για το έργο της, όταν εκείνη είχε την ευθύνη του Δήμου.

Η σημερινή επικεφαλής κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχοΜια παράταξη που εξαντλήθηκε , την 5ετία που πέρασε σε στείρες αντιπαραθέσεις  για το ποιός ΔΕΝ έκανε τι από τον πρώην Δήμαρχο μέχρι τον νυν Δήμαρχο. Κριτικάροντας ο ένας τον άλλο για την κατάσταση της πόλης και του δήμου συνολικά. Το ίδιο συνεχίζεται και με τη σημερινή επικεφαλής. Κατηγορεί τον απερχόμενο δήμαρχο ότι ευθύνεται για την κατάσταση του Δήμου. Ξεχνάει όμως ότι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο , από εξίσου θεσμικό πόστο η ίδια δεν έκανε τίποτα  για το Δήμο μας. Είναι λυπηρό και δυστύχημα για το Δήμο μας , οι δυο θεσμικά υπεύθυνοι για τον τόπο να διαγκωνίζονται για το ποιός είναι  χειρότερος από τον άλλο.

Στον αντίποδα όλων αυτών η παράταξή μας λειτούργησε πάντα με γνώμονα το όφελος του Δήμου. Επιδιώξαμε τη συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου.

Το αποδείξαμε εμπρακτα όλη αυτή την 5ετία, ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση.

Στηρίξαμε με λόγια και έργα τη Δημοτική Αρχή για την απόφαση της ανάπλασης του πάρκου, όταν κάποιοι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την κατάντια του, απουσίαζαν.

Αναδείξαμε την ανάγκη για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα. Δουλέψαμε εντατικά γι αυτό και σήμερα λειτουργεί και φιλοξενεί την αθλούμενη νεολαία μας.

Αναδείξαμε και παλέψαμε  μαζί με τους κατοίκους της περιοχής  για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, μόνο εμείς με εντελώς αδιάφορους τους πρώην και νυν δημοτικούς ταγούς.

Σήμερα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και αρχίζουν σύντομα οι εργασίες.

Τόσο ο νυν Δήμαρχος, όσο και η κ Αντιπεριφερειάρχης, ούτε καν επισκέφθηκαν το χώρο.

Παλέψαμε , μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και καταφέραμε να παραμείνει ανοιχτό το 9ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου.

Προτείναμε και φέραμε έτοιμη προς το δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην καπνικού σταθμού. Πρόταση που αρνήθηκε, και μόνο όταν επανήλθαμε σε σύμπραξη με το ΤΕΕ και αρχαιολογική εταιρία , δέχθηκε να συνεργαστεί .

Δημιουργήσαμε μαζί με πολλούς άλλους φορείς , όπως τον ιατρικό σύλλογο, τον ΟΡΦΕΑ , τον σύλλογο γυναικών Παναιτωλίου,συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κλπ το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών, που σήμερα  έχει  καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας με τις δράσεις του (εμβολιασμός μαθητών, συγκέντρωση τροφίμων , φαρμάκων, ρουχισμού για ευπαθείς ομάδες αλλά και πρόσφυγες, την ετήσια συνάντηση σχολικών χορωδιών, παραστάσεις κουκλοθέατρου σε απομακρυσμένα σχολεία )

Συνταχθήκαμε και παλέψαμε  με όλους τους φορείς  για την κάθετη σύνδεση της πόλης με  την Ιόνια οδό , για την παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ , για την επίλυση προβλημάτων των πανεπιστημιακών σχολών.

Παλέψαμε και παλεύουμε για την συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Πρώτοι αντιληφθήκαμε τις αλλαγές που έφερε στην ΤΑ ο Κλεισθένης , την ανάγκη συνεργασιών και συγκλίσεων και τις εφαρμόσαμε στην πράξη  στη δράση μας στο Δήμο.

Πήραμε πρωτοβουλίες με επανειλημμένα καλέσματα για ενότητα χωρίς όρους και προϋπθέσεις , στη βάση μόνο προγραμματικών συγκλίσεων

Δυστυχώς όμως , τόσο ο σημερινός δήμαρχος  όσο και η παράταξη της κ΄ αντιπεριφερειάρχη ζήτησαν την κατάργηση του Κλεισθένη στα κεντρικά όργανα που συμμετέχουν (ΚΕΔΕ ΠΕΔ )

Η πόλη μας είναι μια μεγάλη πόλη 100.000 και πλέον κατοίκων

Με τεράστια γεωγραφική έκταση

Μια πόλη  που παρόλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δεν εχει κατορθώσει να δώσει το δικό της στίγμα

Μια πόλη χωρίς ταυτότητα

Στόχος είναι όχι η διαχείριση  της μιζέριας ,όπως πράττει η σημερινή δημοτική αρχή αλλά η με όραμα δημιουργία για την πόλη μας

Να προσπαθήσουμε να δέσουμε την καθημερινότητα με το όραμά μας και τους στόχους μας

Το Αγρίνιο είναι η πόλη των νερών. Με 4 λίμνες, 2 φυσικές και2 τεχνητές, εκ των οποίων η Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη και η καθαρότερη της Χώρας

Με τον μεγαλύτερο και τον ιστορικότερο ποταμό, τον Αχελώο  στην επικράτεια του Δήμου

Με ήπιο κλίμα και πρωϊμότητα προϊοντων

Με υποδομές που όμως αφέθηκαν να καταστραφούν

Με εργατικούς και ικανούς πολίτες που όμως έμειναν αβοήθητοι

Με αρχαίο θέατρο , μοναστήρια και πανέμορφο ορεινό όγκο που όμως μένουν ανεκμετάλλευτα χωρίς επισκεψιμότητα

Στόχοι μας είναι:

-Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως το υδάτινο στοιχείο μέσα από το οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό ΚΑΙ να προωθήσουμε τα προϊόντα μας

 -Να απαιτήσουμε και να επιμείνουμε στη σύνδεση της πόλης με την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

-Την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Αγρινίου με το Καρπενήσι

-Να διορθώσουμε και να αναπτύξουμε το δ΄θκτυο άρδευσης του κάμπου, αλλά και τα δίκτυα υδροδότησης του συνόλου των περιοχών της πόλης μας

Είναι αδιανόητο η  Μακρυνεία να μην έχει νερό στα σπίτια ενώ είναι δίπλα στην Τριχωνίδα

-Να βοηθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση την αγροτική ανάπτυξη

-Να δημιουργήσουμε Βιομηχανικό Πάρκο

-Να δημιουργηθεί και να λειτουργεί σταθερά Πανεπιστήμιο στην πόλη μας

-Να επιδιώξουμε μια έξυπνα καθαρή πόλη που θα εφαρμόζει καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές, θα ανακυκλώνει τα απορριμματά της και θα φροντίζει το περιβάλλον της

-Κάνοντας την καθημερινόλτητα των κατοίκων της πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο ευχάριστη

-Με τη δημιουργία παιδικών χαρών, χώρων αναψυχής και άθλησης

-Να αξιοποιήσουμε τέλος τη δημόσια περιουσία και τα κτιριακά αποθέματα της πόλης με την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, των καπναποθηκών κλπ.

Η δύναμή μας  πήγαζε, πηγάζει, και  θα πηγάζει από εσάς και γι’ αυτό το πρόγραμμά μας  απευθύνεται  σε εσάς τους  πολλούς.

Η δική μας πολιτική βασίζεται κυρίως σε  έργα υποδομής  ωφέλιμα  για τους πολλούς  με αναπτυξιακή δυνατότητα

Θα ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό και την δράση μας κάθε άποψη  μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες ως την καλύτερη εγγύηση για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη  διαχείριση του δημοτικού πλούτου

Θα αξιοποιήσουμε,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου , κάθε πηγή χρηματοδότησης,  έγκαιρα και  μελετημένα  με γνώμονα την βελτίωση της ζωής των πολλών

Η ομοιόμορφη  ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων  συμβάλει σε ισχυρό δήμο.

 

Διαβάστηκε 1012 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 23:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/