Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:11 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 12:28

Στην Ένωση Αγρινίου χθες ο Απ. Κατσιφάρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Ένωση Αγρινίου ο Απ. Κατσιφάρας Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος -και εκ νέου υποψήφιος- κ. Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συζητήσει τα μείζονα θέματα του αγροτικού χώρου και τον προγραμματισμό της νέας περιόδου.

Τον κ. Κατσιφάρα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς και το Διοικητικό Συμβούλιο. Στη σύσκεψη που ακολούθησε ιδιαίτερη μνεία έγινε στην καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους δυο φορείς, σε σειρά μάλιστα δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ο κ. Κουτσουπιάς ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις δραστηριότητες τις οποίες αναπτύσσει η Ένωση Αγρινίου, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, διερευνώντας τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας προς αναζήτηση λύσεων. Απ’ την πλευρά του, ο κ. Κατσιφάρας εστίασε στις προοπτικές που υπάρχουν για την αγροκτηνοτροφική παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία, εντοπίζοντας σημεία στα οποία ήδη πρωταγωνιστεί, αλλά και εκείνα που δύναται να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στο εγγύς μέλλον. Αναφερόμενος στις επενδύσεις της Ένωσης στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Κατσιφάρας έκανε λόγο για στρατηγικού χαρακτήρα αναπτυξιακές επιλογές, εστιάζοντας στο δημοκρατικό πρόσημο που έχουν, αφού, όπως υπογράμμισε, αφορούν συνολικά την τοπική οικονομία και διαχέονται σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.   

Επίσης, αναφορές έγιναν σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας που από κοινού υλοποιούν η Ένωση Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και στις προοπτικές που υπάρχουν στον κλάδο της αγροδιατροφής, με τον κ. Κατσιφάρα να δίνει ιδιαίτερη σημασία πορεία της ΑΜΦΙΓΑΛ και στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα για τα οποία απαιτούνται θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις προς το κεντρικό κράτος, ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις που σήμερα υπάρχουν και που λειτουργούν ανασχετικά κάθε προσπάθειας ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.


 

Διαβάστηκε 490 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/