Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 21:59

Οι ανησυχίες της Βασιλικής Γραμματικογιάννη σε ένα σποτ

Δείτε το διαφορετικό σποτ της Βασιλικής Γραμματικογιάννη, υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τους Πράσινους-Αλληλεγγύης

Η στήλη της Eco Voice βραβεύτηκε από το Ecocity και από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Τώρα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τους Πράσινους – Αλληλεγγύη. Η Βασιλική Γραμματικογιάννη αποτυπώνει τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σε μια διαφορετικής αισθητικής προεκλογική καμπάνια από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.   

Ο λόγος είναι ένα σύστημα νοηματοδότησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Ενίοτε όμως μπορεί να είναι και μια πράξη αποσιώπησης. Αντίθετα η οπτική καταγραφή των όσων συμβαίνουν γύρω μας είναι μια βιωματική εμπειρία. Μια εμπειρία που όταν τη ζήσουμε, όταν την καταγράψουμε, έτσι ακριβώς όπως την βλέπουμε και όχι όπως μας την περιγράφουν ή όπως την «αποσιωπούν» οι εκφορείς του λόγου, τότε γίνεται πραγματικότητα, γίνεται ζωή.

Η τέχνη έχει το δικό της μαγικό τρόπο, να κινητοποιεί, να ευαισθητοποιεί, να αμφισβητεί, να διαμορφώνει, να απογυμνώνει.

Όταν η διαφορετική καλλιτεχνική ματιά της σημερινής σκληρής πραγματικότητας εμπνέει μια υποψηφιότητα, δεν μπορεί παρά και η αποκορύφωση της εκλογικής καμπάνιας του υποψηφίου, να εμπεριέχει την εικαστική ανατροπή.

athensvoice.gr

 

Διαβάστηκε 274 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 09:54
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.