Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:51 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 21:59

Οι ανησυχίες της Βασιλικής Γραμματικογιάννη σε ένα σποτ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δείτε το διαφορετικό σποτ της Βασιλικής Γραμματικογιάννη, υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τους Πράσινους-Αλληλεγγύης

Η στήλη της Eco Voice βραβεύτηκε από το Ecocity και από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Τώρα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τους Πράσινους – Αλληλεγγύη. Η Βασιλική Γραμματικογιάννη αποτυπώνει τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σε μια διαφορετικής αισθητικής προεκλογική καμπάνια από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.   

Ο λόγος είναι ένα σύστημα νοηματοδότησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Ενίοτε όμως μπορεί να είναι και μια πράξη αποσιώπησης. Αντίθετα η οπτική καταγραφή των όσων συμβαίνουν γύρω μας είναι μια βιωματική εμπειρία. Μια εμπειρία που όταν τη ζήσουμε, όταν την καταγράψουμε, έτσι ακριβώς όπως την βλέπουμε και όχι όπως μας την περιγράφουν ή όπως την «αποσιωπούν» οι εκφορείς του λόγου, τότε γίνεται πραγματικότητα, γίνεται ζωή.

Η τέχνη έχει το δικό της μαγικό τρόπο, να κινητοποιεί, να ευαισθητοποιεί, να αμφισβητεί, να διαμορφώνει, να απογυμνώνει.

Όταν η διαφορετική καλλιτεχνική ματιά της σημερινής σκληρής πραγματικότητας εμπνέει μια υποψηφιότητα, δεν μπορεί παρά και η αποκορύφωση της εκλογικής καμπάνιας του υποψηφίου, να εμπεριέχει την εικαστική ανατροπή.

athensvoice.gr

 

Διαβάστηκε 1038 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 09:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/