Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 17:51

Επιστολή-ευχαριστήριο του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών Αθήνας- Πειραιά προς το Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Αγγελοκαστριτών Αθήνας- Πειραιά και Περιχώρων Αθήνας εκφράζει το ακόλουθο ευχαριστήριο προς τον δήμαρχο Αγρινίου:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε τόσο εσάς όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την προσοχή και το ενδιαφέρον που δείξατε στα προβλήματα του χωριού μας, τα οποία παραμέναν άλυτα επι σειρά ετών.

Με τα αιτήματα μας, αναδείξαμε τα επι σειρά ετών προβλήματα καθαριότητας στην κοινότητα Αγγελοκάστρου, προς όφελος της Περιοχής, Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αποφυγή εστιών μόλυνσης αλλά και αισθητικής υποβάθμισης.

Η ανταπόκριση σας είχε ως αποτέλεσμα να γίνει καθαρισμός στην κοίτη του Ποταμού Δίμηκου όπου είχε δημιουργηθεί επι σειρά ετών παράνομη χωματερή βαριών και μη αντικειμένων και τοποθετήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου μεταλλική πινακίδα απαγορευτική για τη ρίψη απορριμμάτων.

Έγινε επίσης καθαρισμός και στην άτυπη και παράνομη χωματερή που είχε δημιουργηθεί επι σειρά ετών στην είσοδο του Αγγελοκάστρου σε Δημόσιο απαλλοτριωμένο χώρο που βρισκόταν στην κατεύθυνση προς τον κόμβο της Ιόνιας Οδού.

Έγινε απομάκρυνση του παράνομου περιπτέρου και την παράνομης τουαλέτας που επι σειρά ετών ήταν εγκαταστημένα πάνω στην πολύ μικρή πλατεία του χωριού μας δημιουργώντας μια εστία μολύνσεως.

Μετά και την απομάκρυνση του περιπτέρου από τις Υπηρεσίες του Δήμου, αναδείχθηκε η μικρή πλατεία και το σιντριβάνι μπήκε πάλι σε λειτουργία, όπου αποτελεί σήμερα χώρο αναψυχής.

Τονίζουμε επίσης πως ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Αδάμης Σπυρίδων κατόπιν αιτημάτων μας ανταποκρίθηκε εγκαίρως και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και βάφτηκε εσωτερικά ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου που επι σειρά πολλών ετών παρέμενε άβαφτο και επικίνδυνο για τους μαθητές μας.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει την κατάθεση προτάσεων τόσο για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Τόπου μας αλλά και για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, υπό το πρίσμα αυτό αναμένουμε την συνεργασία σας και την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία θα είναι προς όφελος τόσο του χωριού μας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αγρινίου, επισημαίνοντας πως με την συνεργασία των μελών μας αλλά και επιστημονικών συνεργατών μας έχουμε καταρτίσει και θα υποβάλλουμε Προτάσεις – Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της περιοχής Αγγελοκάστρου, η οποία πέραν των πολλών πλεονεκτημάτων της, που ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω, αποτελεί την πύλη του Δήμου Αγρινίου στην Ιόνια Οδό.

Η περιοχή του Αγγελοκάστρου:

  • Είναι προτεινόμενη από έγκυρους μελετητές ως η καταλληλότερη περιοχή σύνδεσης της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό (νέος άξονας).
  • Διαθέτει υφιστάμενη γραμμή τρένου κατάλληλη για την ανάπτυξη τουριστικής διαδρομής εντός Περιφερειακής Περιοχής Εθνικού Πάρκου.
  • Διαθέτει προς ανάπτυξη το κανάλι σύνδεσης του Ιονίου Πελάγους μέσω του Αχελώου με τις Λίμνες Λυσιμαχεία και Τριχωνίδα ( Ποταμός Δίμηκος).
  • Έχει εκτεταμένη και απαλλοτριωμένη αρχαιολογική έκταση 50 στρεμμάτων έτοιμη προς ανασκαφή από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.
  • Διαθέτει Βυζαντινά μνημεία.
  • Έχει ικανή έκταση για την ανάπτυξη υπό όρους πράσινου πάρκου επιχειρηματικότητας. · Διαθέτει ικανή έκταση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία Πανεπιστημιακού Campus ανάπτυξης νέων καλλιεργειών αντί για τις Φυλακές που το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εν αγνοία των κατοίκων μας Ψήφισε.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.