Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 19:03

ΕΡΓΑΝΗ: 110.895 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον Απρίλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι λένε τα στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τις θέσεις εργασίας

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας τ’ αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Απρίλιο του 2019. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, τον Απρίλιο του 2019 καταγράφεται η καλύτερη επίδοση στην απασχόληση από κάθε άλλο μήνα, όλων των καταγεγραμμένων ετών, δηλαδή εδώ και 6 χρόνια.

Ομοίως, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 καταγράφεται ως το καλύτερο πρώτο τετράμηνο έτους όλων των καταγεγραμμένων ετών, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα.

Βάσει των στοιχείων του «ΕΡΓΑΝΗ», τον Απρίλιο του 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 282.181 και οι αποχωρήσεις 171.286. Επίσης, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 806.589 και οι αποχωρήσεις 646.814.

Ικανοποίηση Αχτσιόγλου

«Τρεις μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η εργασία ανακάμπτει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Η δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο, επίδοση ρεκόρ όλων των καταγεγραμμένων ετών, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων.

Κατεβάστε και διαβάστε όλη την έκθεση του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ΕΔΩ.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 864 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.