Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 18:41

3ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης: «Με τον Κ.Ο.Κ οδηγό ασφαλώς κυκλοφορώ!» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μια απ’ τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς αυτά αφορούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία τη συστηματική εκπαίδευση των παιδιών από μικρή ηλικία καθώς και τη συνεχή ενημέρωση, καθοδήγηση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Επειδή, λοιπόν, η Κυκλοφοριακή Αγωγή και η Οδική Ασφάλεια είναι Μάθημα Ζωής και Ζήτημα Παιδείας, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με τη δασκάλα τους, κυρία Κωνσταντίνα Μπέρμπεη, όλο τον χρόνο δούλεψαν με αφοσίωση, υπομονή, μεράκι και πολύ δημιουργικά για έναν μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσουν τη δική τους ιδιαίτερη πόλη, την Ασφαλούπολη, την πόλη όπου οι κάτοικοί της κυκλοφορούν με ασφάλεια, αφού τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το σχολείο, την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο Εκθεσιακό Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας. Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γιώργος Πιτταροκοίλης, αφού τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης, συνεχάρη τους μαθητές και τη δασκάλα για την εξαιρετική και υπέροχη δουλειά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτριος Σακκούλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Χρήστος Κολοβός, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, οι οποίοι απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό και εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην κυρία Μπέρμπεη και στους μαθητές της.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας παρευρέθησαν ο αιδεσιμότατος πατέρας Κοσμάς, ιερέας της ενορίας Μεγάλης Χώρας, ο κ. Γιώργος Μέρκος, πρόεδρος του χωριού και ο κ. Δημήτριος Νταβαρίνος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία στο α΄ μέρος της να γνωρίσουν τον κ. Κ.Ο.Κ. και τους συνεργάτες του, να δουν τα αποτελέσματα της έρευνας των μαθητών αναφορικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή των μαθητών του σχολείου, να βραβεύσουν τις τρεις καλύτερες αφίσες που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Με τον Κ.Ο.Κ. οδηγό ασφαλώς κυκλοφορώ!» και να διασκεδάσουν τραγουδώντας τρεις μελωδίες.

Στο β΄ μέρος οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην Ασφαλούπολη από τους κατοίκους της – μαθητές της Δ΄ Τάξης, ενημερώθηκαν και διδάχτηκαν όλα όσα αφορούν την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια και τέλος δοκίμασαν τα γευστικότατα παραδοσιακά εδέσματα της «πόλης».

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην αξιέπαινη εκπαιδευτικό και τους μαθητές της που δημιούργησαν με απόλυτη επιτυχία τη δική τους πόλη, την Ασφαλούπολη!» καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Δείτε φωτογραφίες:

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1167 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.