Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 18:29

Παναιτωλικός: ο δρόμος της βιωσιμότητας περνά από τα τμήματα Υποδομής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο Παναιτωλικός έχει έναν μονόδρομο μπροστά του. Αυτόν της οικονομικής αυτοτέλειας, της βιωσιμότητας. Ο στρατηγικός αυτός στόχος για να επιτευχθεί θέλει δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Το μελλοντικό οικοδόμημα ξεκινά από γερά θεμέλια. Ένα από αυτά είναι το φυτώριο των παικτών, οι ακαδημίες».

Η φράση αυτή στελέχους της ΠΑΕ εξηγεί τις κινήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα σε όλα τα επίπεδα στον Παναιτωλικό. Οι υποδομές του γηπέδου-για τις οποίες αναμένονται   εξελίξεις και άλλες προτάσεις- είναι ένα στοίχημα. Η βιώσιμότητα όμως θα επιτευχθεί κυρίως χάρις στις υποδομές των παικτών.

Η συνεργασία με την Μπενφίκα, η συνεργασία με τοπική ακαδημία, η επιλογή του νέου προπονητή αλλά και οι επιλογή νέων προπονητών στις ακαδημίες σε αυτό το σκοπό προσβλέπουν: την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, τη συνέχεια δηλαδή με μεγαλύτερη έμφαση αυτού που συμβαίνει και αποδίδει καρπούς τα τελευταία χρόνια. Ο Παναιτωλικός χτίζει το μέλλον πάνω σε δικά του παιδιά.

Για τα δεδομένα του ελληνικού και επαρχιακού ποδοσφαίρου αυτή είναι η φυσιολογική στρατηγική, σε αυτή βασίζεται όλο το πλάνο της συνεργασίας με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας. Και μόνο η τεχνογνωσία που θα προσφέρουν είναι μεγάλη υπόθεση.

Το επόμενο διάστημα το «μνημόνιο» με την Μπενφίκα θα επισημοποιηθεί. Θα επεκτείνει διαύλους που άνοιξαν από χρόνια και θα φέρει νέα ταλέντα στο Αγρίνιο. Θα ψηθούν και θα δώσουν τα διαπιστευτήρια τους . Κερδισμένοι θα βγουν όλοι, ο Παναιτωλικός και η Μπενφίκα.

Διόλου τυχαία άλλωστε δεν ήταν η επιλογή τους Λουίς Κάστρο, του τεχνικού της U23 της Γκιμαράες. Ανερχόμενος προπονητής για τον οποίο εκτιμήθηκαν οι καλές συστάσεις  από την Μπενφίκα. Ένας από τους τέσσερις τουλάχιστον που συζήτησε ο Παναιτωλικός από την Ιβηρική χερσόνησο. Οι σκέψεις των δύο πλευρών ταυτόσημες σε γενικές γραμμές. Το πιθανότερο είναι λοιπόν ο Κάστρο να είναι ο επόμενος προπονητής. Ανακοινώσεις όμως δεν θα γίνουν πριν τον Ιούνιο.

Έκπληξη ίσως αποτελέσει και  η επιλογή προπονητών για τις ακαδημίες. Το επιτελείο πιθανόν να στελεχώσει ο Τζούνιορ. Ο βραζιλιάνος έδωσε διαπιστευτήρια και ως παίκτης και ως χαρακτήρας και μαζί του έγιναν συζητήσεις για συνεργασία. Στην πατρίδα του τώρα μελετά την πρόταση.  Ο Αγρινιώτης-και πρωταθλητής της ΕΠΣ Πρέβεζας-Βασίλης Ξανθόπουλος μπορεί να προσφέρει στο πλάνο. Λέγεται πως συζητήσεις γίνονται και με αυτόν.

Όπως και να έχει, η συγκυρία  είναι κρίσιμη για το μέλλον του καλύτερου «πρεσβευτή» του Αγρινίου.Το στοίχημα του Παναιτωλικού για βιωσιμότητα ωστόσο δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ, αλλά όλη την τοπική κοινωνία.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 875 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.